Η εφαρμογή της συμφωνίας για την προμήθεια των S-400 στην Τουρκία είναι προτεραιότητα, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.
«Η προτεραιότητα στη συνεργασία (Ρωσίας-Τουρκίας) στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας είναι η εφαρμογή της συμφωνίας της παράδοσης συστημάτων συστοιχίας πυραυλικών συστημάτων S-400 Triumf», τόνισε ο Πούτιν προσθέτοντας ότι οι προοπτικές για περαιτέρω παραδόσεις προηγμένων ρωσικών αμυντικών προϊόντων στην Τουρκία θα συζητηθεί διεξοδικά σε μια συνάντηση της διακυβερνητικής επιτροπής.
Τον Δεκέμβριο η Τουρκία και η Ρωσία υπέγραψαν συμφωνία για να προμηθεύσει η Μόσχα την Άγκυρα με συστοιχίες πυραύλων επιφανείας-αέρος S-400, οριστικοποιώντας τις στρατιωτικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.