Μάχη με τις φλόγες στην Αλώνα-«Στάχ...

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν χθες το βράδυ μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε δυο κατοικίες στο κέντρο του χωριού Άλωνα στην Λευκωσία. Ανταποκρίθηκαν συνολικά έξι πυροσβεστικά οχήματα. Ένα πυροσβεστικό όχημα από τον  Αγροτικό Πυροσβεστικό Σταθμό Παλαιχωρίου αφού ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός ανάκλησης εκτάκτων πυροσβεστών και ταυτόχρονα με την ειδοποίηση ανταποκρίθηκαν τρία πυροσβεστικά οχήματα από τους Σταθμούς Λευκωσίας.
 
Επίσης ανταποκρίθηκαν ακόμα 2 πυροσβεστικά οχήματα από τον Αγροτικό Πυροσβεστικό Σταθμό Περιστερώνας και επιπρόσθετα  ένα πυροσβεστικό όχημα του Τμήματος Δασών το οποίο υποστήριζε τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο η ώρα 21.20 και υπό πλήρη έλεγχο η ώρα 23.01 αφού για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς χρειάστηκε να γίνει αποδόμηση των οροφών των εμπλεκομένων στην φωτιά κατοικιών . 
 
Δείτε βίντεο από την πυρκαγιά:
 
 
 Από την πυρκαγιά καταστράφηκε ολοσχερώς μία οικία και έπαθε εκτεταμένες ζημιές  δεύτερη. Σε άλλες 2 κατοικίες  η Πυροσβεστική Υπηρεσίας κατάφερε να περιορίσει την πυρκαγιά με ελαφριές ζημιές στις οροφές τους. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έγινε χρήση αυλών  νερού από τα βυτία των πυροσβεστικών οχημάτων και αριθμός αναπνευστικών συσκευών.
 
Στο έργο της πυρόσβεσης και στην διαχείριση του οδικού δικτιού στην περιοχή συνέδραμαν η Αστυνομία και 2 μέλη της Πολιτικής Άμυνας τα οποίο βρίσκονταν στο χωριό και ήταν εκτός υπηρεσίας. Κατά την διάρκεια της νύχτας στο μέρος παρέμεινε Πυροσβεστικό όχημα του Σταθμού Ακροπόλεως για τυχόν αναζωπυρώσεις. 
Τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία . Εκ πρώτης όψεως φαίνεται η πυρκαγιά να ξεκίνησε από ελαττωματική καπνοδόχο τζακιού κατοικίας το οποίο τέθηκε σε λειτουργία.