Συντριβή αεροσκάφους: Οι πρώτες εικ...

Μεταγωγικό αεροσκάφος  Ilyushin Il-76 της αλγερινής αεροπορίας, συνετρίβη σήμερα Τετάρτη 30 χλμ από το Αλγέρι.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, στο αεροσκάφος επέβαιναν τουλάχιστον 100 άτομα.

Το αεροσκάφος συνετρίβη λίγη ώρα μετά από την απογείωση του από το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Μπούφαρικ, το οποίο αποτελεί βάση της Αλγερινής Αεροπορίας.

Τα βίντεο που ανέβασαν στο διαδίκτυο αυτόπτες μάρτυρες δείχνουν μαύρο καπνό να υψώνεται κοντά σε έναν αυτοκινητόδρομο και ένα πλήθος αξιωματούχων ασφαλείας και άλλων προσώπων να βρίσκεται κοντά στον τόπο της συντριβής. Πίσω από τα δέντρα διακρίνεται η ουρά του αεροσκάφους.

Ο ακριβής αριθμός των θυμάτων είναι άγνωστος μέχρι στιγμής, ωστόσο τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αλλά και αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για πολλούς νεκρούς. 

Αν και γίνονται αναφορές για 100 επιβαίνοντες, το Al Arabiya, επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές, κάνει λόγο για 200 νεκρούς.

Τουλάχιστον 14 ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στο σημείο της τραγωδίας.