Παρακολουθεί αλλά δεν ανησυχεί η Κύπρος, μετά και το χτύπημα των ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία, σε χημικές εγκαταστάσεις στη Συρία.
Σε επικοινωνία που είχαμε με αρμόδιους φορείς, μας αναφέρθηκε ότι παρακολουθούν σαφώς την κατάσταση, ωστόσο δεν υπάρχει καμία ανησυχία και κανένας κίνδυνος για την Κύπρο.
Όπως μας λέχθηκε, δεν επηρεάστηκε το FIR Λευκωσία από την επίθεση, καθώς έγινε γνωστό ότι μαχητικά από τις Βάσεις Ακρωτηρίου συμμετείχαν στην επίθεση, και η κατάσταση στην περιοχή πληροφοριών πτήσεων της Κύπρου ήταν καθόλα ελεγχόμενη κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων και η παροχή υπηρεσιών συνεχίστηκε απρόσκοπτα και κανονικά και δεν παρατηρήθηκε κανένα συμβάν.
Όλες οι εμπλεκόμενες Αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, με το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων στην Κύπρο να βρίσκεται σε ετοιμότητα χωρίς ωστόσο να λαμβάνονται τα οποιαδήποτε επιπλέον μέτρα καθώς θεωρείται ότι η Κύπρος δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης, ανέφερε αποκλειστικά στην OffsiteCy ότι από την πρώτη στιγμή το Υπουργείο έλαβε όλα τα μέτρα στο πεδίο των δικών του αρμοδιοτήτων σχετικά με την επίθεση στη Συρία.
Σύμφωνα με τον Υπουργό, «η Εθνική Φρουρά είναι σε ετοιμότητα και προχωρεί στη λήψη των απαραίτητων πληροφοριών». Ο Υπουργός ανέφερε ότι πρόκειται για μια ιδιάζουσα κατάσταση αφού η Συρία είναι δίπλα μας. Ωστόσο, γίνονται όλα όσα πρέπει για την ασφάλεια της Κ.Δ».