Με προκήρυξη έκτακτων θέσεων πρόσληψης εκπαιδευτικών απαντά στην απεργία το Υπουργείο Παιδείας μετά από ανακοίνωση του.
Νωρίτερα, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Παιδαγωγών Προαιρετικών Ολοήμερων Σχολείων (ΠΑ.ΣΥ.Π.Π.Ο.Σ), μέλη του οποίου παρέχουν υπηρεσίες στα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία (ΠΟΣ), ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να προχωρήσει σε στάση εργασίας αύριο Τρίτη 17 Απριλίου 2018 με αποτέλεσμα τα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία να μην λειτουργήσουν.
Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού απάντησε άμεσα και προκήρυξε Διαγωνισμό Αγοράς Υπηρεσιών από Εκπαιδευτικούς Δημοτικής, Ειδικής και Προδημοτικής Εκπαίδευσης για διδασκαλία στα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία (ΠΟΣ) ούτως ώστε να αντιμετωπίσει την απεργία των εκπαιδευτικών.
Ο ίδιος, μάλιστα, ο Υπουργός ζήτησε - προηγουμένως- από τους εμπλεκόμενους να μην προχωρήσουν σε όξυνση των μέτρων αφού όλα ήταν έτοιμα για την εφαρμογή και δεύτερου σχεδίου λύσης του ζητήματος το οποίο περιλάμβανε την αγορά υπηρεσιών.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: Οι αδιόριστοι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν Αίτηση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://eforms.moec.gov.cy/oloimeropos το αργότερο μέχρι τις 30 Απριλίου 2018 και ώρα 12.00 το μεσημέρι.