Μποζντάγ: Η ΕΕ δεν συμπεριφέρεται δ...

Δεν είναι η Τουρκία που απομακρύνθηκε από την ΕΕ αλλά είναι η ΕΕ που δεν συμπεριφέρεται αμερόληπτα και δίκαια στο θέμα της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας, δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ.

Σε δηλώσεις του έπειτα από το Υπουργικό Συμβούλιο, ο Μπεκίρ Μποζντάγ τόνισε ότι η ΕΕ δεν υπήξρξε αντικειμενική έναντι της Τουρκίας. “Η FETO (κίνημα Γκιουλέν) είναι μια οργάνωση τρομοκρατική. Η Τουρκία θα συνεχίσει τον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας”, ανέφερε. Όπως είπε “η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να το αποδεχτεί αυτό, αν δεν το αποδεχτεί δεν αλλάζει τίποτα. Εντός της έκθεσης υπάρχουν κάποια θετικά στοιχεία  αλλά αυτό δεν αρκεί για να καλύψει τις αδικίες εναντίον της Τουρκίας”. “Έχουμε χορτάσει από λόγια ωραία, εμείς περιμένουμε πράξεις”.

Ο Μπεκίρ Μποζντάγ είπε ότι η πλήρης ένταξη στην ΕΕ είναι ένας στόχος που δεν έχει αλλάξει , ωστόσο δυστυχώς παρόλο που χώρες που ήταν πίσω από την Τουρκία τις έκαναν πλήρη μέλη της ΕΕ.

“Εδώ δεν είναι η Τουρκία που απομακρύνεται από την ΕΕ, είναι η ΕΕ δυστυχώς που δεν συμπεριφέρεται αμερόληπτα απέναντι στη ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, δεν συμπεριφέρεται ισότιμα και δίκαια. Εμείς παρόλα αυτά δεν εγκαταλείψαμε τον στόχο της ΕΕ και δεν έχουμε πρόθεση να τον εγκαταλείψουμε ούτε από δω και πέρα. Εάν αυτοί τον εγκαταλείπουν τότε ας βγουν και να που εμείς αλλάξαμε άποψη”, ανέφερε.