Συνελήφθη ο Ηλίας Μούζος

Συνελήφθη πριν από λίγο ο Ηλίας Μούζος ο οποίος καταζητείτο για την απόπειρα φόνου εναντίον των αστυνομικών το βράδυ του Σαββάτου στον Ύψωνα.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον 35χρονο Βούλγαρο που συνελήφθη επίσης για την ίδια επίθεση, ο Μούζος ήταν αυτός που πυροβόλησε τους αστυνομικούς.

Ο Μούζος συνελήφθη στο χωριό Καπηλειό της επαρχίας Λεμεσού πριν από λίγα λεπτά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενεπλάκη σε τροχαίο και τον αναγνώρισαν μέλη της ΥΚΑΝ που βρέθηκαν στο σημείο.

Θυμίζουμε ότι για την υπόθεση τελούν υπό κράτηση άλλα τρία πρόσπωπα. Ο 31χρονος Βουλής, ο 35χρονος από τη Βουλγαρία και η γυναίκα από τη Σλοβακία.

Τα είπε όλα ο Βούλγαρος

Ο 35χρονος Βούλγαρος που συνελήφθη από την Αστυνομία σε σχέση με την υπόθεση απόπειρας φόνου σε βάρος δυο αστυνομικών στον Ύψωνα το βράδυ του Σαββάτου είπε τα πάντα στους Αστυνομικούς για το έγινε το βράδυ του Σαββάτου.

Όπως ανέφερε στους ανακριτές ξεκίνησε με τον Ευθύβουλου Γεώργη Βουλλή από την Πάφο με το αυτοκίνητο για να μεταβούν στη Λεμεσό. Σε κάποιο σημείο παρέλαβαν τον Ηλία Μούζο ο οποίος κρατούσε και το πυροβόλο όπλο.

Στο αυτοκίνητο, στο σημείο όπου έγινε η επίθεση, Μούζος και Βουλλής συζητούσαν για τη δολοφονία συγκεκριμένου προσώπου, τον σκοπό δηλαδή της μετάβασης τους στον Ύψωνα.

Θυμίζουμε ότι ο Μούζος καταζητείτο για ρίψη πυροβολισμών σε σπίτι στον Ύψωνα τον Φεβρουάριο.

Όπως ανέφερε λοιπόν ο Βούλγαρος συλληφθείς, σε κάποιο σημείο τους πλησίασαν οι αστυνομικοί και ο Μούζος που ήταν στα πίσω καθίσματα άρχισε να πυροβολά προς το μέρος τους.

Οι δράστες διέφυγαν και εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο τους λίγα λεπτά αργότερα. 

Ο Βούλγαρος λίγο προτού συλληφθεί από την Αστυνομία παρέμεινε κρυμμένος για δυο ώρες σε χόρτα και στη συνέχεια ξεκίνησε για να μεταβεί με τα πόδια στην Πάφο όπου και εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς το πρωί της Κυριακής.

Όσον αφορά τον συλληφθέντα Βουλλή που είναι και τραυματίας, πληροφορίες αναφέρουν ότι λίγα λεπτά μετά την επίθεση, πλησιάσε νεαρούς σε πάρκο και τους ρώτησε εάν έχουν αυτοκίνητο για να διαφύγει γιατί τον κυνηγούσε η αστυνομία. Αφού έλαβε αρνητική απάντηση, κρύφτηκε σε χωράφι και εντοπίστηκε αιμόφυρτος το πρωί της Κυριακής.