Πάλεψε με τον 60χρονο ο Τζιωνής, ζή...

Νέα αποκαλύψεις για όλα όσα έγιναν το βράδυ του διπλού φονικού δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Πολίτης με βάση την κατάθεση του Λοϊζου Τζιωνή που θυμίζουμε ότι ομολόγησε ότι διέπραξε το στυγερό έγκλημα. 

Η... γνωριμία με το σπίτι

Όπως αποκάλυψε από την πρώτη κατάθεση, ο Τζιωνής γνώριζε το σπίτι αφού το 2012 είχε εκτελέσει τεχνικές εργασίες. Είχε τοποθετήσει σίτες για τα κουνούπια στα παράθυρα. Κάπου εκεί έμαθε και για το χρηματοκιβώτιο αφού όπως είπε ο ίδιος, ο αδικοχαμένος Γιώργος Χατζηγεωργίου του ζήτησε να τοποθετήσει στο χρηματοκιβώτιο κάτι βίδες. Ήταν κρυμμένο στο πάτωμα σε δωμάτιο του πρώτου ορόφου.
 
Αυτό ακριβώς το χρηματοκιβώτιο είχε στόχο ο Τζιωνής και έβαλε στο στόχαστρο το σπίτι της οικογένειας Χατζηγεωργίου.

Η πίεση από τα χρέη για τα ναρκωτικά

Σύμφωνα με τον Τζιωνή, το χρέος των 6 χιλιάδων ευρώ για ναρκωτικά ήταν αυτό που τον ώθησε να οργανώσει την ληστεία μαζί με τον Μάριο Χατζηξενοφώνος ο οποίος επίσης χρωστούσε χρήματα για ναρκωτικά.

Το μοιραίο βράδυ

Ο Τζιωνής διαμήνυσε στους 3 συλληφθέντες ότι ξέρει πολύ καλά το σπίτι. Μάλιστα τους έκανε και ένα πρόχειρο σχεδιάγραμμα του σπιτιού λίγο πριν το φονικό.

Αφού έκαναν χρήση κοκαΐνης, μαζί με τον Χατζηξενοφώνος έφυγαν για το σπίτι παίρνοντας μαζί τους μια τσάντα με αθλητικά παπούτσια, ένα tablet, ένα σπαθί, ένα ρόπαλο και το μαχαίρι. Μαζί τους είχαν και σκύλο που τον άφησαν όμως στο αυτοκίνητο. 

Αρχικά ανέβηκαν στην ταράτσα γειτονικής πολυκατοικίας και παρακολουθούσαν το σπίτι. Όταν έφτασε η ώρα προχώρησαν προς το σπίτι και όταν πλησίασαν είδαν ανοιχτό το παράθυρο του μπάνιου πάνω από την κληματαριά.

Ο Τζιωνής μπήκε στο σπίτι  και προχώρησε αμέσως προς το δωμάτιο που ήξερε ότι υπήρχε χρηματοκιβώτιο. «Ήταν όλα ξιμπαρρωμένα» όμως ανέφερε στην Αστυνομία αφού όπως έγινε γνωστό ο Χατζηγεωργίου είχε αφαιρέσει από το σπίτι το χρηματοκιβώτιο.

Η στυγερή διπλή δολοφονία

Μόλις αντιλήφθηκε ότι έλειπε ο στόχος του, το χρηματοκιβώτιο, τον κυρίευσε πανικός ενώ την ίδια ώρα άκουσε μια γυναικεία φωνή και έψαξε χώρο για να κρυφτεί. Εκείνη τη στιγμή εισήλθε στο δωμάτιο του ζεύγους και εκεί είδε την αδικοχαμένη Ντίνα Σεργίου. Βρισκόταν στο κρεβάτι και σηκώθηκε απότομα. Όπως ισχυρίστηκε ο Τζιωνής της ζήτησε συγνώμη και την παρακάλεσε να μην φωνάξει. Η Ντίνα Σεργίου όμως αμέσως έβγαλε μια κραυγή και ο Τζιωνής ακριβώς εκείνη τη στιγμή έβγαλε το μαχαίρι.

Όταν ο Γιώργος Χατζηγεωργίου άκουσε την κραυγή της γυναίκας του έτρεξε αμέσως στο δωμάτιο και όπως ισχυρίζεται ο Τζιωνής, ο 60χρονος τον άρπαξε από τον λαιμό. «Ψευτοπάλεψαν» όπως είπε χαρακτηριστικά και άρχισε να μαχαιρώνει τον άτυχο άντρα επειδή «ένιωθε απειλή». 

Αφού σκότωσε το ζεύγος προχώρησε προς το δωμάτιο του 15χρονου γιου τους.  Ο 15χρονος εκλιπαρούσε για τη ζωή του τον Τζιωνή και του είπε να πάρει ότι θέλει από το σπίτι.

Ακολούθως όπως είναι γνωστό, ο Τζιωνής πήρε τον 15χρονο και τον ανάγκασε να ανοίξει την πόρτα στον Χατζηξενοφώντος. Στη συνέχεια οδήγησαν το παιδί στο κελάρι ενώ όπως ισχυρίστηκε ο Τζιωνής, τον συμβούλεψε να βρει τρόπο να δραπετεύσει. Από το σπίτι οι δύο δράστες έφυγαν αφού άκουσαν κάτι σαν κουδούνι.

Η επιστροφή στο σπίτι

Κατά την επιστροφή τους στο σπίτι τους, όπως ανέφερε ο Τζιωνής έπεσε στα γόνατα και ζητούσε συγγνώμη από την συμβία του. 

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, πριν την ομολογία του ο Τζιωνής έδινε διάφορες εκδοχές και κατονόμαζε ως δράστες άλλα πρόσωπα, ανάμεσα σε αυτούς και τον αδερφό του.