Ερχιουρμάν: Απόψε ή αύριο θα ανακ...

«Συνεχίζουμε τις επαφές μας και με τους αρμόδιους της Τουρκικής Δημοκρατίας. Υπάρχουν κάποιοι που εξέλαβαν ή θέλουν να εκλάβουν ότι οι αυτές οι επαφές (με τους Τούρκους αρμόδιους) γίνονται γιατί πήραμε απόφαση να μεταβούμε στο ευρώ και αυτό συζητούμε μαζί τους. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα».

Λόγω της πτώσης της αξίας της ΤΛ, ανέφερε ο κ. Ερχιουρμάν, έχουν δημιουργηθεί ελλείμματα που δεν είχαν προβλεφθεί, τα οποία για να κλείσουν «το μόνο μέρος είναι η Τουρκική Δημοκρατία. Με το που θα τελειώσουν οι εκλογές στην Τουρκία αυτές οι επαφές θα εντατικοποιηθούν».

Ο Τουφάν Ερχιουρμάν μίλησε για την ανάγκη δημιουργίας ενός ταμείου που θα ενισχύει την σταθερότητα του νομίσματος ώστε να αποτρέπονται οι αυξήσεις. Η «κυβέρνηση» είπε, δεν έχει πρόθεση να παρακολουθεί σιωπηρή τις εξελίξεις και να χάνεται η αγοραστική δύναμη των ανθρώπων και θα συνεχίσει την προσπάθεια για λύσεις.
 

Στο μεταξύ σε δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή του καναλιού Κίπρις που μεταδίδει η ομώνυμη εφημερίδα, ο «πρωθυπουργός», Ερχιουρμάν ανέφερε ότι συζήτηση ήδη με Τούρκους αρμοδίους τις επιπτώσεις της πτώσης της αξίας της ΤΛ στους Τ/κ και τους είπε ότι «η επιρροή της μείωσης του νομίσματος είναι σαν ένας άνεμος στην Τουρκία, ενώ στην Κύπρο είναι σαν ένα τσουνάμι»