Το δικό του στίγμα ενόψει της αυριανής κρίσιμης σύσκεψης στο Υπουργείο Παιδείας για τα ζητήματα Ασφάλειας και Υγείας στα σχολεία, θέλησε να δώσει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού.
Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook αναφέρει μεταξύ άλλων: "Τα διαμάντια σας θα τα προσέχουμε σαν τα μάτια μας όπως πάντα, αλλά σε συνθήκες πια που δεν θα επιτρέψουμε να υπάρχουν οποιαδήποτε κενά".
Έδωσε μάλιστα την υπόσχεση ότι "Αυτό για το οποίο θα παλαίψουμε αύριο και θα δώσουμε και την ψυχή μας, ανεξάρτητα από την αξιολόγησή μας ως εκπαιδευτικοί, είναι να διασφαλίσουμε στο έπακρο ότι τα παιδιά σας που μας τα εμπιστεύεστε καθημερινά, μας παραδίδετε τα διαμάντια σας για τις 6 εκείνες ώρες κάθε μέρα (που δεν είναι και λίγες) θα περνούν αυτές τις ώρες σε κατάλληλους και καθόλα ελεγμένους και εγκεκριμένους χώρους, με διαδικασίες που δεν θα επιτρέψουμε να έχουν κενά, ελλείψεις, ασάφειες!"
Αξίζει να επισημάνουμε πως ο κ.Φυλακτού έχει τονίσει αρκετές φορές στο πλαίσιο δηλώσεών του την περασμένη εβδομάδα, ότι ο προσωπικός του λογαριασμός στο Facebook, είναι χώρος που εκφράζει προσωπικές του απόψεις και όχι τις επίσημες θέσεις ή ανακοινώσεις της ΠΟΕΔ.
Αυτό που έχει εξίσου μεγάλη σημασία σε σχέση με την αυριανή συνάντηση, είναι το κατά πόσο θα αγγίξουν οι αρμόδιοι φορείς το ζήτημα του συστήματος αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, όπως διεμήνυσε τόσο ο Υπουργός Παιδείας όσο και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που μας πέρασε.
Αξιοσημείωτο πάντως το γεγονός ότι από την εξαιρετικά κρίσιμη ένταση που υπήρχε τις προηγούμενες μέρες, με αναφορές, καταγγελίες και χαρακτηρισμούς από τις δυο πλευρές, βλέπουμε πλέον μια διάθεση να κατέβουν οι τόνοι και να τα συζητήσουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.
Ες αύριον τα σπουδαία λοιπόν στον Τομέα της Παιδείας.