Λεμεσός: Άφαντη η μάνα που άρπαξε τ...

Ακόμη δεν έχει εντοπιστεί από την Αστυνομία η μητέρα η οποία χθες άρπαξε την ανήλικη κόρη της από στέγη ανηλίκων όπου διέμενε στη Λεμεσό.

Η μητέρα είχε πάει στη στέγη στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιούν οι οικείοι των παιδιών που διαμένουν σε παιδικές στέγες ώστε τα παιδιά να διατηρούν επαφή και επικοινωνία μαζί τους. Η γυναίκα κατάφερε να φύγει με το παιδί από την στέγη το οποίο όμως επέστρεψε αργότερα το βράδυ της ίδιας μέρας και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Σε επικοινωνία που είχαμε με την εκπρόσωπο τύπου των Κοινωνικών Υπηρεσιών, Μαρία Κυρατζή, μας ανέφερε ότι οι μετακινήσεις παιδιών από το σπίτι τους είναι το έσχατο μέτρο προστασίας των παιδιών και γι' αυτό γίνεται μόνο όταν συντρέχουν σοβαρότατοι λόγοι.

Μη θέλοντας να εισέλθει σε λεπτομέρειες σχετικά με τη συγκεκριμένη υπόθεση λόγω προσωπικών δεδομένων, η κ. Κυρατζή τονίζει ότι οι στέγες ανηλίκων είναι ανοιχτού τύπου και η επικοινωνία με το περιβάλλον του παιδιού δεν σταματά γι' αυτόν τον λόγο διευθετούνται οι μεταξύ τους συναντήσεις. Η Αστυνομία στην προκειμένη περίπτωση ειδοποιήθηκε άμεσα. Η κ. Κυρατζή επισημαίνει επίσης ότι το συμφέρον κάθε παιδιού είναι η μέγιστη προτεραιότητα.

Να τονιστεί ότι υπάρχει διάταγμα δικαστηρίου το οποίο απαγόρευε στη μητέρα να πάρει το παιδί εκτός της στέγης και καταζητείται από την Αστυνομία για αρπαγή ανηλίκου και ανυπακοή δικαστικού διατάγματος.