Αποσύρθηκε η ένσταση που είχε προτάξει η πολυκλινική Υγεία σε σχέση με τη συμφωνία του Υπουργείου Υγείας και του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου.
Η Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών συνήλθε σήμερα και αποφάσισε πως δεν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα στο να προχωρήσει η διαδικασία μετά την απόσυρση της ένστασης
Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι εντός των επόμενων ημερών θα συνεχίσουν οι διαδικασίες για επικύρωση και άμεση εφαρμογή της συμφωνίας για παροχή υπηρεσιών προς καρκινοπαθείς στις περιοχές Πάφου και Λεμεσού, οι οποίοι ταλαιπωρούνται τόσα χρόνια τώρα.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου, Κίκη Καζαμία, το Υπουργείο Υγείας, ενημέρωσε ότι αύριο ή μεθάυριο θα υπάρξει εξέλιξη σε σχέση με την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Υπουργείου και Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου.
Επεσήμανε μάλιστα ότι από τις πρώτες μέρες που ανακοινώθηκε η πρόθεση από το Υπουργείο το Κέντρο άρχισε να παρέχει τις υπηρεσίες του και να εξυπηρετεί τους δικαιούχους περίθαλψης. Η ένσταση καθυστέρησε την υπογραφή για μια εβδομάδα τουλάχιστον, με αποτέλεσμα το Γερμανικό Ογκολογικό να ανακοινώσει πως όσοι εξυπηρετηθήκαν αυτές τις ημέρες δεν θα έχουν κανένα κόστος, καθώς θα το αναλάβει το Κέντρο.
Ο κ.Καζαμίας εξέφρασε την πικρία του για την υποβολή της ένστασης από πλευράς της Πολυκλινικής Υγείας καθώς σε καμιά περίπτωση δεν έδωσαν, όπως είπε, την εντύπωση ότι τα έχουμε με την Πολυκλινική. Αντιθέτως, τόνισε, το Ογκολογικό συνεργάζεται με δεκάδες ιδιώτες γιατρούς που είναι και συνεργάτες της πολυκλινικής και αυτό θα συνεχιστεί και στο μέλλον.
Χαρακτήρισε ως ατυχή την απόφαση της ηγεσίας της πολυκλινικής.
Όλες οι λεπτομέρειες στο βίντεο: