Με την αντεξέταση του λοχία της Αστυνομίας, Γιάννου Κωνσταντίνου, συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, η εκδίκαση της υπόθεσης ΧΥΤΥ Κόσιης – ΧΥΤΑ Πάφου.
Η αντεξέταση του κ. Πελεκάνου αναλώθηκε στην ολότητά της στην κατάθεση που έδωσε ο τέως Διευθυντή της Hellector, Ιωάννης Κοκότσης στην αστυνομία, υποβάλλοντας συχνά στον μάρτυρα Κωνσταντίνου ότι η αστυνομία σε σχέση με τον πελάτη του δεν προέβη σε καμία διερεύνηση ώστε να εξασφαλίσει μαρτυρία, για τα όσα ισχυρίστηκε ο Κοκότσης στην κατάθεση του ότι έδωσε χρηματικά ποσά σε 9 διαφορετικές στιγμές στον κ. Λουρουτζιάτη, συμπεριλαμβανομένου και του ποσού των 130.000 ευρώ, στις 22 Νοεμβρίου του 2012.
Ο κ. Πελεκάνος ανέφερε στο δικαστήριο ότι ο λοχίας Κωνσταντίνου δεν υπήρξε αμερόληπτος σε αυτήν την υπόθεση και έβλεπε μόνο προς μια κατεύθυνση, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες που είχε.
Ο μάρτυρας ανέφερε πως οι χαρακτηρισμοί του δικηγόρου υπεράσπισης του Αντρέα Λουρουτζιάτη προσβάλλουν τόσο τον ίδιο, όσο και ολόκληρη την Αστυνομία, για να σημειώσει πως δεν είχε κανένα προσωπικό συμφέρον ώστε να μην κάνει σωστά τη δουλειά του.
Επιπλέον, ο κ. Πελεκάνος υπέβαλε στον μάρτυρα πως η Αστυνομία δεν προέβη σε συστηματική διερεύνηση, για να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς Κοκότση, αναφορικά και με άλλες συναντήσεις που λέει ότι είχε με τον κ. Λουρουτζιάτη, οι οποίες - βάσει της κατάθεσής του - γίνονταν συνήθως σε καφετέριες της Λάρνακας.