Γραπτή δήλωση του μέλους του Πολιτικού Γραφειου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, βουλευτή Άριστου Δαμιανού
Οι επικοινωνιακού τύπου δηλώσεις του Προέδρου του Συναγερμού θα είχαν νόημα αν προηγούνταν των τετελεσμένων αναφορικά με το ξεπούλημα του Συνεργατισμού στην Ελληνική Τράπεζα.
Θα είχαν νόημα και περιεχόμενο αν από το 2015 όντως ένωνε τη φωνή του μαζί μας για προστασία της οικογενειακής και μικρής επαγγελματικής στέγης, για βιώσιμες αναδιαρθρώσεις και για εγκατάλειψη των σκληρών πολιτικών λιτότητας της κυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού.
Αντί τούτων, ως ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος, συμμετείχε στη λεγόμενη προσπάθεια διάσωσης των τραπεζών, η οποία περιλάμβανε άτακτο κλείσιμο της Λαϊκής, κούρεμα καταθέσεων το 2013 και σήμερα, όπως αναφέρει και η Κομισιόν, στην εκκαθάριση του Συνεργατισμού.
Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι έχει καταντήσει πάγια πρακτική της κυβέρνησης και του Συναγερμού, αφού προβούν σε μονομερείς ενέργειες και αφού προκαλέσουν τη ζημιά, να επιζητούν τάχατες βοήθεια, επικαλούμενοι και πάλι την υπευθυνότητα της αντιπολίτευσης. Δυστυχώς έχουν αργήσει παρα πολυ.