Συνελήφθη ο νέος ταμίας της μαφίας

Στα χέρια της ιταλικής αστυνομίας βρίσκεται ο νέος ταμίας της μαφίας, Τζουζέπε Κορόνα, ο οποίος και συνελήφθη μετά από επιχείρηση στη Σικελία.

Πρόκειται για ιδιοκτήτη ενός καφέ μπαρ στο κέντρο του Παλέρμο της Σικελίας (το οποίο και έκλεισαν οι αρχές) και φαίνεται να ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της αναδιοργάνωσης της μαφίας. Επ' αυτού χρησιμοποιούσε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στέλνοντας μηνύματα και δημιουργώντας επαφές.

Ο ιταλικός Τύπος, μάλιστα, τον χαρακτηρίζει ως νονό του εικοστού πρώτου αιώνα.

Στο καφέ του Κορόνα, είχε σταματήσει, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης του 2017, και ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο. Αλλά το καφέ μπαρ Αουρόρα (όπως ονομάζεται), είχε δουλέψει, με κέτερινγκ, και για τον δήμο του Παλέρμο, πρωτεύουσας της Σικελίας.