Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη είχαν από τις 11 το πρωί, στο Υπουργείο Παιδείας, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ.
Ο διάλογος συνεχίζεται μεταξύ Υπουργείου και Εκπαιδευτικών Οργανώσεων. Αν χρειαστεί όπως όλα δείχνουν θα ξανασυναντηθούν και το απόγευμα αλλά και αύριο όπως αναφέρουν πληροφορίες. Ο διάλογος γίνεται πίσω από κλειστές πόρτες και δεν γίνουν δηλώσεις από καμιά πλευρά όσο διαρκεί.
Ενημερώνοντας τα ΜΜΕ για την εξέλιξη της σύσκεψης, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, Αίγλη Παντελάκη είπε ότι ο διάλογος συνεχίζεται σήμερα και έχει συμφωνηθεί ότι όσο ο διάλογος διαρκεί, δεν θα γίνονται δηλώσεις από καμία πλευρά .
Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, σε πρόσφατες δηλώσεις τους στο ΚΥΠΕ είχαν αναφέρει ότι οι εισηγήσεις τους δεν απειλούν την ποιότητα της εκπαίδευσης, ούτε λειτουργούν σε βάρος μαθητών ή άλλων εμπλεκομένων στο χώρο της εκπαίδευσης.
Σημείωσαν ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα συνέλθουν σε ξεχωριστές συνεδρίες τα Διοικητικά Συμβούλια των οργανώσεων των εκπαιδευτικών.
Οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις απέστειλαν αργά χθες το βράδυ κοινή επιστολή στον Υπουργό Παιδείας, στην οποία υπάρχουν τρία παραρτήματα, ένα για κάθε οργάνωση, με την οποία κατατίθενται οι εισηγήσεις κάθε οργάνωσης, για την αντιμετώπισης της κρίσης στο χώρο της παιδείας.
Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, σε δηλώσεις τους στο ΚΥΠΕ ανέφεραν ότι οι εισηγήσεις τους δεν απειλούν την ποιότητα της εκπαίδευσης, ούτε λειτουργούν σε βάρος μαθητών ή άλλων εμπλεκομένων στο χώρο της εκπαίδευσης.