Σεισμός 6,3 βαθμών έπληξε σήμερα το νησί Λομπόκ της Ινδονησίας μερικές εβδομάδες μετά τον ισχυρό σεισμό που προκάλεσε τον θάνατο περισσότερων από 430 ανθρώπων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 5 Αυγούστου, σεισμός 6,9 βαθμών με αρκετούς μετασεισμούς έπληξε το Λομπόκ στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον 436 ανθρώπους.
Το επίκεντρο της σημερινής σεισμικής δόνησης, η οποία καταγράφηκε στις 07:10 ώρα Κύπρου, εντοπίστηκε 6 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης Σεμπαλούν Λαουάνγκ σε βάθος 7,9 χιλιομέτρων. Κάτοικοι δήλωσαν ότι η σεισμική δόνηση έγινε έντονα αισθητή στο ανατολικό τμήμα του Λομπόκ.
Σήμερα σημειώθηκαν σεισμικές δονήσεις σε έναν αριθμό κρατών που βρίσκονται στη ζώνη πυρός, μεταξύ των οποίων η Κολομβία, τα Φίτζι, η Ιαπωνία και η Ρωσία.