Προκήρυξε διαγωνισμό γελοιογραφίας...

Η ολλανδική αστυνομία συνέλαβε έναν 26χρονο που φέρεται ότι απείλησε να εξαπολύσει επίθεση εναντίον του ακροδεξιού πολιτικού Γκέερτ Βίλντερς με αφορμή το σχέδιο του τελευταίου να οργανώσει διαγωνισμό γελοιογραφίας με θέμα τον προφήτη Μωάμεθ στα γραφεία του κόμματος του στο Κοινοβούλιο.

Ο άνδρας αυτός, η εθνικότητα του οποίου δεν διευκρινίστηκε, τέθηκε υπό κράτηση την Τρίτη στη Χάγη, ενώ πιστεύεται ότι ήταν εκείνος που ανάρτησε την Δευτέρα ένα βίντεο στο Facebook στο οποίο δήλωνε ότι απέχει πέντε λεπτά από το κοινοβούλιο. "Στόχος μου είναι μόνο αυτός ο βλάσφημος. Πιστεύω ότι ο Θεός θα με βοηθήσει να πετύχω... λένε ανέκδοτα για τον προφήτη μας".

Ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε έχει δηλώσει ότι δεν υποστηρίζει τον διαγωνισμό αλλά θα υπερασπιστεί το δικαίωμα του Βίλντερς να τον οργανώσει.

Aξίζει, να αναφερθεί ότι ο Βίλντερς είχε καταδικαστεί το 2016 για υποκίνηση διακρίσεων σε βάρος των Μαροκινών. Δήλωσε ότι χάρηκε με τη σύλληψη του νεαρού άνδρα. "Είναι τρελό που συμβαίνει κάτι τέτοιο μετά την ανακοίνωση ενός διαγωνισμού γελοιογραφίας", σχολίασε στο Twitter.