Και ενώ το πρώτο κουδούνι πλησιάζει, η κρίση στην Παιδεία καλά κρατεί αφού δεν φαίνεται προς το παρόν να υπάρχει φως στο τούνελ παρά τις έντονες διεργασίες και το έντονο παρασκήνιο των τελευταίων ωρών.
Που βρισκόμαστε τώρα;
Ουσιαστικά αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης η οποία ουσιαστικά θα αναφέρει ότι γίνεται αποδεκτή η πρόταση του ΔΗΣΥ για να τεθεί ξανά στο τραπέζι η βελτιωμένη πρόταση που κατέθεσε στις 23 Αυγούστου η κυβέρνηση στις εκπαιδευτικές οργανώσεις, στη σύσκεψη στο Προεδρικό. Μια πρόταση όμως που θυμίζουμε ότι οι εκπαιδευτικές οργανώσεις απέρριψαν. Τι μπορεί να αλλάξει τώρα; Σύμφωνα και διάφορες τοποθετήσεις των προέδρων των εκπαιδευτικών οργανώσεων, η πρόταση που απορρίφθηκε δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Θα υπάρξει κάποια αλλαγή που να δώσει το κίνητρο στους εκπαιδευτικούς να μελετήσουν εκ νέου την κυβερνητική πρόταση; Όσον αφορά την πρόταση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για αναστολή των μέτρων, η Κυβέρνηση τονίζει ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή αφού με αυτό τον τρόπο δεν θα ανοίξουν τα σχολεία αφού οι τοποθετήσεις/μετακινήσεις εκπαιδευτικών έγιναν με βάση της αποφάσεις της κυβέρνησης.
Και οι δύο πλευρές πάντως διαμηνύουν ότι θέλουν διάλογο για να βρεθεί η χρυσή τομή και να αρχίσει ομαλά η σχολική χρονιά. Η Κυβέρνηση όμως επιμένει ότι τα μέτρα δεν αλλάζουν, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις επιμένουν στις δικές τους θέσεις εν αναμονή και των αποφάσεων και για τα μέτρα αντίδρασης ενόψει και της έναρξης της σχολικής χρονιάς.
Σημαντική είναι και η αυριανή κοινή συνεδρία των επιτροπών Παιδείας και Εργασίας της Βουλής στην οποία θα συζητηθούν όλες οι εξελίξεις και οτιδήποτε προκύψει μέσα στο επόμενο 24ωρο που αναμένεται να είναι καυτό.