Έκτακτη συνεδρία στη ΠΟΕΔ για τις τ...

Έκτακτη συνεδρία στα Γραφεία της ΠΟΕΔ στις 17:00 για μελέτη των εξελίξεων στη Παιδεία λίγες ώρες πριν τη κρίσιμη ψηφοφορία αύριο. 

Με το τέλος της έκτακτης συνεδρίας στη ΠΟΕΔ οι αποφάσεις που πήραν οι εκπαιδευτικοί είναι ότι θα γίνει κανονικά το ψήφισμα αύριο στα γραφεία της ΠΟΕΔ.

Η ΠΟΕΔ αναμένει να της γνωστοποιηθεί επίσημα η σημερινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, μέσω της οποίας τροποποιείται η απόφασης της 4ης Ιουλίου 2018 για τον εξορθολογισμό της απασχόλησης των εκπαιδευτικών, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της οργάνωσης Φίλιος Φυλακτού.
 
Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η σχετική επιστολή-ενημέρωση του Υπουργικού έχει ήδη αποσταλεί ηλεκτρονικά στους εκπαιδευτικούς της δημοτικής εκπαίδευσης.
 
Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίασης της Γραμματείας της ΠΟΕΔ, ο κ. Φυλακτού αναφέρθηκε εξάλλου σε αίτημα προς το Υπουργείο Παιδείας, να δοθούν διευκολύνσεις ώστε να παραστούν αύριο, Τετάρτη, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, όπου θα συζητηθεί το θέμα της νέας σχολικής χρονιάς.
 
Σύμφωνα με τον κ. Φυλακτού, ακόμη δεν έχουν λάβει απάντηση από το Υπουργείο σχετικά με την παραχώρηση αυτής της διευκόλυνσης.

Επίσης τη μελέτη των νέων προτάσεων του Υπουργικού θα γίνουν την Πέμπτη σε νέα συνεδρία μετά και από το δημοψήφισμα.

Τα μέλη της ΠΟΕΔ θα αποφασίσουν με την ψήφο τους για την πιθανότητα απεργιακών μέτρων από τους δασκάλους με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Αύριο Τετάρτη 05 Σεπτεμβρίου 2018 μεταξύ των ωρών 14:30 - 18:00 θα στηθούν κάλπες για να ψηφίσουν τα μέλη.

Αυτό ανακοίνωσε ο ΓΓ της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους.