ΗΠΑ: «Στοιχεία» ότι η Δαμασκός ετοι...

Υπάρχουν «πολλά στοιχεία» ότι η συριακή κυβέρνηση προετοιμάζει επίθεση με χημικά στην επαρχία Ιντλίμπ, επεσήμανε σήμερα ο νέος Αμερικανός σύμβουλος για τη Συρία.

«Είμαι πολύ σίγουρος ότι έχουμε πάρα πολύ καλούς λόγους να κάνουμε αυτές τις προειδοποιήσεις», δήλωσε ο Τζιμ Τζέφρι.

«Είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε επίθεση (καθώς τη θεωρούμε) ριψοκίνδυνη κλιμάκωση. Υπάρχουν πολλά στοιχεία ότι προετοιμάζονται χημικά όπλα», υπογράμμισε.

Ο Λευκός Οίκος έχει προειδοποιήσει ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θα απαντήσουν «άμεσα και σθεναρά», αν η συριακή κυβέρνηση κάνει χρήση χημικών όπλων στην επιχείρησή της στην επαρχία Ιντλίμπ, ενώ θα αναγκαστούν μεγάλες ροές προσφύγων να καταφύγουν στη νοτιοανατολική Τουρκία ή σε άλλες περιοχές της Συρίας υπό τουρκικό έλεγχο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι Ρωσία και Ιράν στηρίζουν τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, ενώ η Τουρκία τους αντάρτες και θεωρεί ότι η σύνοδος αυτή αποτελεί την τελευταία ευκαιρία να αποφευχθεί μια σφαγή στην Ιντλίμπ.

Με τη στήριξη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας ο Άσαντ έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να ανακαταλάβει τον ένα ανταρτοκρατούμενο θύλακα μετά τον άλλο.