Ξενώνα για γονείς παιδιών που νοσηλ...

 

Στη δημιουργία ξενώνα φιλοξενίας για ικανοποίηση των αναγκών διαμονής των γονέων των παιδιών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ και άλλων νοσοκομείων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, προχωρά το φιλανθρωπικό ίδρυμα Ronald McDonald House Charities of Cyprus, κατόπιν σχετικής απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου της 27ης  Οκτωβρίου 2017.
 
Tη συμφωνία για την ανέγερση των ξενώνων, που θα βρίσκονται στο κτίριο του πρώην Κέντρου Αποκατάστασης Παραπληγικών στην Λευκωσία, υπέγραψαν, σήμερα στο Υπουργείο Υγείας, ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ronald McDonald House Charities of Cyprus, Ρένος Ανδρέου.

 
Μιλώντας κατά την τελετή υπογραφής της Συμφωνίας, ο Υπουργός Υγείας,  εξέφρασε την ιδιαίτερη ευχαρίστηση και χαρά του για την υπογραφή αυτής της «πολύ σημαντικής συμφωνίας που είμαι βέβαιος θα έχει πολλαπλά οφέλη για τις οικογένειες των παιδιών που νοσηλεύονται στο Μακάρειο Νοσοκομείο και ήταν κάτι το οποίο μέχρι σήμερα έλειπε από τις υπηρεσίες που προσφέραμε στον ασθενή».
 
Πρόσθεσε ότι «η ανέγερση των Ronald McDonald Houses, των ξενώνων φιλοξενίας, αναμένεται να ανακουφίσει δεκάδες οικογένειες, των οποίων τα παιδιά νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος, αλλά και σε άλλα νοσηλευτήρια».
 
Ο Υπουργός Υγείας, απευθυνόμενος στους εκπρόσωπους του φιλανθρωπικού ιδρύματος, είπε ότι «η ευγενής αυτή πράξη αποδεικνύει για ακόμα μια φορά το φιλανθρωπικό και ευεργετικό σας έργο και προσφέρει χαρά σε συνανθρώπους μας που το χρειάζονται».
 
Σημείωσε ότι η προσφορά του Ιδρύματος είναι διαχρονική και της παρούσης προηγήθηκε δωρεά στην Παιδοκαρδιολόγική Κλινική του Μακάρειου Νοσοκομείου.
 
Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου διαβεβαίωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι λειτουργοί του Υπουργείου Υγείας θα βρίσκονται στο πλευρό του Ιδρύματος για την ολοκλήρωση του έργου και μετέφερε τη βεβαιότητα ότι η ποιότητα του έργου και των υπηρεσιών που θα προσφέρονται εκεί, θα είναι υψηλού επιπέδου.
 
 Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ronald McDonald House Charities of Cyprus, κ. Ανδρέου, δήλωσε ότι προσδοκία είναι όπως «στους επόμενους 18-20 μήνες ολοκληρωθούν οι εργασίες στους ξενώνες φιλοξενίας οι οποίοι θα εξυπηρετούν εκατοντάδες συμπατριωτών μας, των οποίων τα παιδιά τυγχάνει να νοσηλεύονται στο Μακάρειο Νοσοκομείο».
 
Πρόσθεσε οι ξενώνες θα πληρούν διεθνή πρότυπα και θα είναι ένα στολίδι για την περιοχή.