Η θεά Τύχη έκλεισε πονηρά το μάτι στον Ολυμπιακό στέλνοντας του μια από τις πιο ευνοϊκές κληρώσεις (Οσμανλίσπορ) και έβαλε... δύσκολα στον ΠΑΟΚ στέλνοντας στο δρόμο του τη Σάλκε.
Με την σταχτοπούτα της διοργάνωσης, Οσμάνλισπορ, κληρώθηκε ο Ολυμπιακός καθώς η τουρκική ομάδα αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση με εξαίρεση μία παρουσία της στο Κύπελλο Ιντερτότο.
Μία παλιά γνώριμη θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ καθώς μετά το ζευγάρωμα για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ την περίοδο 2013/14, θα συναντηθεί με την Σάλκε. Οι Γερμανοί τότε είχαν πανηγυρίσει την πρόκριση στους ομίλους μετά την νίκη στο άδειο γήπεδο της Τούμπας με 3-2 στον επαναληπτικό του 1-1 στο Γκελζενκίρχεν.
Τα πρώτα παιχνίδια θα γίνουν στις 16 Φεβρουαρίου, ενώ οι επαναληπτικοί στις 23 του ίδου μήνα. Η κλήρωση για τους «16» θα πραγματοποιηθεί στις 24 Φεβρουαρίου, ενώ ο τελικός είναι προγραμματισμένος για τις 24 Μαϊου στο «Friends Arena» της Στοκχόλμης.