Σκίμπε: ''Kαι η ισοπαλία είναι καλό αποτέλεσμα''

Ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, Μίκαελ Σκίμπε, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ενόψει της αναμέτρησης με την Φινλανδία ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα θα παίξει επιθετικά και θα πιέσει για να πάρει τη νίκη αλλά τόνισε επίσης πως και η ισοπαλία θα είναι είναι ένα καλό αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Σκίμπε μίλησε:

Για το τι είδος παιχνιδιού περιμένει: «Θα είναι πολύ σκληρό ματς γιατί η Φιλανδία τρέχει πολύ και είναι μαχητική. Είναι πολύ καλή και στις αντεπιθέσεις. Δεν πρέπει να αφήσουμε χώρους. Το ελάχιστο που θέλουμε είναι ένας βαθμός».

Για το αν είναι φαβορί για την πρόκριση η Ελλάδα και το πόσο σημαντικό είναι να ανέβει κατηγορία στο Nations League: «Για κάθε ομάδα είναι σημαντικό να ανέβει κατηγορία. Όλοι οι αντίπαλοι άλλωστε είναι στο ίδιο επίπεδο και το παλεύουν. Αυτό ισχύει για τη Φινλανδία και την Ουγγαρία όσο και για εμάς. Θεωρούμε ότι έχουμε καλή ομάδα και θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να νικήσουμε αύριο. Ελπίζουμε να είμαστε και η καλύτερη και η πιο τυχερή ομάδα».

Για το αν η ομάδα κουβαλάει στους ώμους της το «φορτίο» της επιτυχίας του 2004, το αν αυτό της δημιουργεί πίεση και το αν σκοπεύει να επαναλάβει μια τέτοια επιτυχία: «Το 2004 ήταν μια υπέροχη εμπειρία για τους Έλληνες και η απόδειξη πως στο ποδόσφαιρο όλα είναι δυνατά. Προς το παρόν, ο στόχος της ομάδας είναι να προκριθεί στο Euro του 2020 και εκεί να προσπαθήσει να έχει όσο δυνατόν καλύτερη πορεία».

Για το ότι η Ελλάδα έχει δυο από τους καλύτερους αμυντικούς στον κόσμο (τον Μανωλά και τον Παπασταθόπουλο) και το αν φτάνουν για να εξουδετερώσουν τον Πούκι: «Φυσικά είμαι χαρούμενος που έχω στη διάθεσή μου δυο από τους καλύτερους αμυντικούς και στην Ευρώπη και στον κόσμο. Δεν θα αμυνθούν όμως μόνο αυτοί, θα πρέπει όλοι να αμυνθούν καλά για να αποτρέψουμε το γκολ από τους αντιπάλους».

Για το αν θα δούμε αλλαγές στην 11άδα σε σχέση με το ματς με την Ουγγαρία: «Θέλω να δω πως θα πάει η τελευταία προπόνηση. Είναι ατυχές ότι έχει τραυματιστεί ο Κουρμπέλης. Ίσως να έχουμε και άλλες αλλαγές στην 11άδα εκτός από αυτόν αλλά σε κάθε περίπτωση θα περιμένω την τελευταία προπόνηση πριν το ματς».

Για το αν θα παίξει πιο αμυντικά η Ελλάδα σε σχέση με την Ουγγαρία με δεδομένο πως είπε ότι και η ισοπαλία θα είναι καλό αποτέλεσμα: «Δεν θα προσπαθήσουμε να είμαστε αμυντικοί. Θα παίξουμε επιθετικά και θα πιέσουμε ψηλά. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Φινλανδία είναι πολύ ποιοτική ομάδα. Θα πρέπει να βρούμε μια ισορροπία ανάμεσα σε άμυνα και επίθεση και νομίζουμε ότι θα καταφέρουμε να την βρούμε. Με την Ουγγαρία πιέσαμε και θα προσπαθήσουμε και αύριο να το κάνουμε για να νικήσουμε. Αλλά και η ισοπαλία θα είναι καλό αποτέλεσμα αφού μετά έχουμε δυο ματς στην έδρα μας. Σε κάθε περίπτωση θα πάμε για την νίκη όμως».