Ο όρος που δεν μπήκε στο συμβόλαιο του Σκίμπε και στην ΕΠΟ… τρέχουν!

Η συνάντηση του Γερμανού τεχνικου με τον Βαγγέλη Γραμμένο, το συμβόλαιο του και οι τάσεις στο Πάρκο Γουδή.

Η κλεψύδρα του Μίκαελ Σκίμπε σχεδόν έχει αδειάσει έπειτα από την ήττα της Εθνικής ομάδας από τη Φινλανδία αλλά στην ΕΠΟ, εκτός από τον αντικαταστάτη του, θα πρέπει να βρουν τρόπο να «σπάσουν» το συμβόλαιο του Γερμανού που λήγει μετά το φινάλε της προκριματικής φάσης.

Στην Ομοσπονδία, στο συμβόλαιο που υπέγραψαν μαζί του τον Νοέμβριο του 2017, δεν έβαλαν τον όρο που είχαν στην πρώτη θητεία του στον πάγκο της «γαλανόλευκης»: ότι θα μπορούσαν να το διακόψουν δηλαδή, σε περίπτωση πρόωρου αποκλεισμού χωρίς αποζημίωση.

Ο συγκεκριμένος όρος είχε μπει μετά το στραπάτσο με τον Ιταλό Κλαούντιο Ρανιέρι και έμεινε στο… συρτάρι αφού η Εθνική ομάδα, στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2018, διεκδίκησε την πρόκριση στα μπαράζ με την Κροατία.

Το θέμα Σκίμπε έχει αναλάβει προσωπικά ο Βαγγέλης Γραμμένος που θα έχει συνάντηση μαζί του σύντομα.

«Να φύγει εδώ και τώρα…»

Στην ΕΠΟ οι απόψεις δείχνουν να διίστανται.

Από τη μία υπάρχουν σύμβουλοι που θέλουν την άμεση απομάκρυνση του εδώ και τώρα, όπως ο Νίκος Βακάλης που έγραψε, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, λίγες ώρες μετά τον αγώνα με τη Φινλανδία, μεταξύ άλλων ότι… «Αυτό το αστείο ΠΡΕΠΕΙ να τελειώσει. ΕΔΩ κ ΤΩΡΑ! Πρέπει η Εκτελεστική να πάρει σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της Εθνικής μας».

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ομοσπονδίας αναφέρεται στο συμβούλιο που θα γίνει στις 25 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Όπως κυκλοφορεί μάλιστα, στο Πάρκο Γουδή, οι εξελίξεις δεν αποκλείεται να είναι άμεσες και να δρομολογηθούν πριν από την συγκεκριμένη ημερομηνία.

«Χωρίς βιασύνη...»

Υπάρχει όμως, η άποψη ότι δεν θα πρέπει να παρθούν άμεσα αποφάσεις.

«Τις επόμενες μέρες θα καλέσει τον κ. Σκίμπε ο πρόεδρος, θα συζητήσουν και με την υπόλοιπη επιτροπή και θα παρθούν αποφάσεις για το τι μπορεί να γίνει ώστε να έχουμε καλές εξελίξεις στην Εθνική ομάδα. Δεν μπορούμε να πάρουμε άμεσες αποφάσεις. Θα πρέπει πρώτα να γίνουν συζητήσεις με τους αρμόδιους, θα πουν στον πρόεδρο αυτά που πρέπει να πουν, και εν συνεχεία θα ληφθεί απόφαση για το τι θα γίνει» δήλωσε την Τετάρτη (17/10), το μέλος της ΕΠΟ, Παναγιώτης Διακοφώτης, στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis.

Όπως και να έχει, ο Μίκαελ Σκίμπε, αργά ή γρήγορα θα «τελειώσει» από τον πάγκο της Εθνικής αφού το κλίμα είναι βαρύ για τον Γερμανό.

Δύσκολα  πάντως, η ΕΠΟ θα ανεβάσει το μπάτζετ για ομοσπονδιακό τεχνικό, πάνω από τις 500.000 – 600.000 ευρώ ετησίως, όσα δηλαδή περίπου παίρνει ο 53χρονος προπονητής.  Και ορισμένα από τα ονόματα που ακούγονται, όπως του Βίλας Μπόας, ξεπερνούν κατά πολύ το συγκεκριμένο μπάτζετ.