ΔΙΠΛΟ με "Τόρο" και Φορτούνη!

Όσο ο Ολυμπιακός έχανε ευκαιρίες έβαζε δύσκολα στον εαυτό του! Όταν ο Βασίλης Τοροσίδης βρήκε δίχτυα όλα έγιναν πιο εύκολα και με τον Φορτούνη να βάζει το... κερασάκι οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 2-0 της Ντουντελάνζ στο Λουξεμβούργο! Αποχώρησε τραυματίας στο γόνατο ο Γκερέρο κι οι Πειραιώτες έπαιζαν 75' χωρίς σέντερ φορ.

Θα ήταν... αφύσικο εάν κατάφερνε ο Ολυμπιακός να φύγει από τον Λουξεμβούργο χωρίς τη νίκη. Εκτός από την μεγάλη διαφορά δυναμικότητας οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν και στις καλές τους εμφανίσεις. Εμφάνιση με δημιουργία, καλό ποδόσφαιρο, πολλές φάσεις αλλά και πάλι χωρίς... γκολ. Δεν είχε εύκολο όταν όταν έπαιζε με επιθετικό κι επιθετικούς, πόσω μάλλον τώρα που τους έχασε και τους δύο λόγω τραυματισμών (ο Γκερέρο βγήκε στο 16').

Στο τέλος με τον Φορτούνη να βγάζει ασίστ (στον Τοροσίδη στο 65') και να βάζει γκολ στο 81' ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη στο Λουξεμβούργο, επέστρεψε στις επιτυχίες μετά από τέσσερα αποτυχημένα ματς και φυσικά επιστρέφει στο κόλπο της πρόκρισης στην επόμενη φάση (η Μπέτις έκανε διπλό στο Μιλάνο)...

Ολα αυτά βέβαια στο Λουξεμβούργο με το μυαλό των «ερυθρόλευκων» να βρίσκεται και στην κατάσταση του Γκερέρο.

Με την κλασική συνταγή ο Μαρτίνς
Με τις απουσίες που είχε, ο Πορτογάλος πήγε σε μια ενδεκάδα που θύμιζε αρκετά σε αυτήν των πρώτων ευρωπαϊκών αγώνων. Καμία αλλαγή δηλαδή στα χαφ (Καμαρά, Μπουχαλάκης, Φορτούνης), Γκερέρο αναγκαστικά στα φορ και τον Ναουέλ να παίρνει την θέση του Χριστοδουλόπουλου στα εξτρέμ.

Σοκ με Γκερέρο
Ο Χασάν με θλάση θα 'ναι στα pits για περίπου 2-3 εβδομάδες ακόμα. Ο Μάνος είναι εκτός ευρωπαϊκής λίστας. Ετσι στο ματς με την Ντουντελάνζ ο Μαρτίνς στην αποστολή είχε μόνο τον Γκερέρο από επιθετικούς. Κι αυτός όμως έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 16'. Ο Ισπανός γύρισε το γόνατό του, μιας και γλίστρησε με αποτέλεσμα να ζητήσει αμέσως την αλλαγή. Η μόνη επιλογή του Μαρτίνς ήταν να βάλει σε ρόλο φορ τον Χριστοδουλόπουλο.

Εκανε 17 τελικές, δεν έβαλε γκολ
Το πρόβλημα στο γκολ υπήρχε και με τους επιθετικούς. Είτε έπαιζαν μόνοι τους οι Γκερέρο, Χασάν είτε έπαιζαν μαζί. Οπότε συνεχίστηκε και χωρίς φορ! Οι «ερυθρόλευκοι» έφτιαξαν 17 τελικές σ' ένα ημίχρονο κι όμως κατάφεραν να μην σκοράρουν. Γιατί περί κατορθώματος είναι.

Φορτούνης (στο 4', στο 16' και στο 33'), Ναουέλ (στο 13' και 24'), Λάζαρος (δοκάρι στο 23' και χαμένες ευκαιρίες στο 28', στο 42' και στο 44') δεν μπορούσαν να βρουν στόχο ή να νικήσουν τον Μπονεφούα. Ο Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο ημίχρονο όμως στο τέλος πήγε στ' αποδυτήρια χωρίς να σκοράρει.

Εδωσε τη λύση ο... Τοροσίδης
Προφανώς και η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει αλλά γκολ δεν μπορούσε να βρει. Το βρήκε στην 23η προσπάθεια του. Και το έκανε με τον Τοροσίδη ο οποίος ανέβηκε στο κόρνερ και ο Φορτούνης τον βρήκε για το 0-1 στο 66΄.

Στη συνέχεια τα πράγματα έγιναν ευκολότερα για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν περισσότερους χώρους κι έβγαλαν πιο καθαρές φάσεις για να τα τελειώσουν το ματς. Αυτή στο 76' ειδικά ήταν απίστευτη για τον Λάζαρο ο οποίος πλάσαρε από την μικρή περιοχή αλλά ο Μπονεφουά βρήκε τρόπο να το βγάλει και να στέλνει και τη μπάλα στο δοκάρι (το δεύτερο για τον Λάζαρο στο ματς).

Το ματς το τελείωσε ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα και του Ολυμπιακού, ο Κώστας Φορτούνης. Ο Ποντένσε έβγαλε την κόντρα, έδωσε την μπάλα την κατάλληλη στιγμή και ο αρχηγός του Ολυμπιακού έστειλε την μπάλα στα δίχτυα...

MVP: Φορτούνης. Με διαφορά ο καλύτερος του Ολυμπιακού κι έκλεισε το ματς με ασίστ (στο γκολ του Τοροσίδη) και γκολ. Τα έκανε όλα...

Αδύναμος κρίκος: Ναουέλ. Δεν έκανε τίποτα σωστό. Και στις δύο φορές που βγήκε φάτσα στην εστία είχε λάθος επιλογές. Με διαφορά ο λιγότερο καλός από τους μεσοεπιθετικούς του Ολυμπιακού.

Στο ύψος του: Τοροσίδης. Οχι ότι χρειάστηκε στην άμυνα. Αλλά τελικά χρειάστηκε στην επίθεση. Οι συμπαίκτες του δεν μπορούσαν να σκοράρουν και τελικά το έκανε ο Τόρο με κεφαλιά στο 66'.

Η γκάφα: Η αλλαγή του Τόπμελερ στο κόρνερ του Ολυμπιακού. Εβαλε τον Μελίς, χάθηκαν τα μαρκαρίσματα και ο Τοροσίδης έκανε το 1-0.

Το στραγάλι: Κανένα πρόβλημα για τον Τούρκο ρέφερι, Χουσεΐν, Γκοτσέκ.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Πήγε να κάνει τα εύκολα δύσκολα στο πρώτο ημίχρονο με τα γκολ που έχασε αλλά δεν γινόταν από αυτό το ματς να μην πάρει το τρίποντο ο Ολυμπιακό. Τέλειωσε το ματς με 27 τελικές, κατάφερε να βάλει 2 γκολ, είχε και 2 δοκάρια. Οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν στις νίκες αλλά θα έχουν την αγωνία να μάθουν το μέγεθος του τραυματισμού του Γκερέρο ο οποίος γύρισε το γόνατό του στο 16'.

Ντουντελάνζ (Ντίνο Τοπμέλερ): Μπονεφουά, Μπίσεβατς, Στσνελ, Κρουσκα, Στολτζ (65' Μελίς), Κουτουριέ, Κρουζ (50' Σινάνι), Γιορντάνοβ, Πρεμπέχ, Χτίρι (74' Κένια), Τουρπέλ

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τοροσίδης (68' Ομάρ), Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Ποντένσε, Ναουέλ (78' Νάτχο), Γκερέρο (18' Χριστοδουλόπουλος)