Ο Τοροσίδης γράφει ιστορία!

Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας θα συμπληρώσει στο ματς με την Εσθονία τις 100 συμμετοχές, θα γίνει μόλις ο πέμπτος Ελληνας που το καταφέρνει και το gazzetta.gr καταγράφει τα όσα έχει πετύχει με το εθνόσημο...

Ξεκίνησε ως πιστός στρατιώτης της Εθνικής. Πλέον οι 99 είναι πολλές. Και οι 100 είναι περισσότερες. Ο Βασίλης Τοροσίδης έχει γίνει... στρατηγός στο πέρασμα των χρόνων. Από το μακρινό 2007, στο σήμερα.

Το ημερολόγιο έδειχνε 24 Μαρτίου του 2007 όταν ο «Τόρο» πραγματοποιούσε την πρώτη του εμφάνιση με το εθνόσημο στην καρδιά. Ντεμπούτο προφανώς όχι ονειρεμένο. Ο 22χρονος τότε Βασίλης είχε περάσει ως αλλαγή στο εφιαλτικό για την Εθνική μας ματς με την Τουρκία (1-4 στο Καραϊσκάκης) για τα προκριματικά του Euro.

Ομως έκτοτε ο Τοροσίδης μετράει δύο συμμετοχές σε τελική φάση Μουντιάλ (και μία πρόκριση στους «16» στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας), κι άλλες τόσες σε τελική φάση Euro. Φυσικά με τα χρόνια ο «Τόρο» πήρε το περιβραχιόνιο στο αριστερό του μπράτσο και είναι ο αρχηγός της Εθνικής μας στη νέα προσπάθεια που θα κάνει για τα προκριματικά του επόμενου Euro.

Ο Βασίλης Τοροσίδης κόντρα στην Φινλανδία έφτασε τις 99 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα. Και το βράδυ της Κυριακής έχει την ευκαιρία (εάν φυσικά είναι στις επιλογές του Αναστασιάδη ως βασικός είτε προερχόμενος από τον πάγκο) να γράψει ιστορία. Να μπει στο (πολύ) κλειστό κλαμπ των «κατοστάριδων». Εκεί που βρίσκονται μόνο οι Καραγκούνης (139), Ζαγοράκης (120), Κατσουράνης (116) και Μπασινάς (100).
Ο Τοροσίδης σήμερα θα πιάσει τον νυν τεχνικό διευθυντή της Εθνικής στην 4η θέση όλων των εποχών.

Ο Βασίλης Τοροσίδης σε αυτά τα 11 χρόνια έχει με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα:
99 συμμετοχές (94 ως βασικός, 5 ως αναπληρωματικός)
7.749 λεπτά συμμετοχής
10 γκολ (5 με σουτ, 5 με κεφαλιά)
10 ασίστ
3 κερδισμένα πέναλτι
1 αυτογκόλ (στο Ρουμανία-Ελλάδα 1-1 στις 19 Μαρτίου του 2013 για τα μπαράζ του Μουντιάλ)
16 κίτρινες κάρτες
Καμία κόκκινη κάρτα