Τέλειωσε ο Ταϊλανδός για Αλαφούζο

Ο Γιάννης Αλαφούζος δεν πιστεύει πλέον στην ανάμειξη του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ στον Παναθηναϊκό, αλλά για την ώρα δεν θα τοποθετηθεί δημοσίως.

"Γιατί δεν βγαίνει να μιλήσει ο Γιάννης Αλαφούζος;", είναι μία από τις απορίες των οπαδών του Παναθηναϊκού, μετά τις τελευταίες (και καθόλου ενθαρρυντικές) εξελίξεις στο Βέλγιο με τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ. Διότι έτσι και αλλιώς, η ανάμειξη του Ταϊλανδού στην ΠΑΕ κυλούσε με ρυθμούς... χελώνας και είχε γεμίσει... σκοτεινά σημεία, πριν την εμπλοκή του στην έρευνα της Εισαγγελίας των Βρυξελών για τη Μουσκρόν και τη σύνδεση της με τον Πίνι Ζάχαβι.

Φυσικά, ο Αλαφούζος δεν ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν. Αντίθετα, γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι μέχρι στιγμής ο Πιεμπονγκσάντ δεν έχει φανεί συνεπής στις υποχρεώσεις που απορρέουν από το ιδιωτικό συμφωνητικό που υπέγραψαν στις 6 Οκτωβρίου του 2018. Επιπλέον, ο εφοπλιστής θεωρεί μεγάλο "unfair" την επιλογή του Ταϊλανδού να μην απαντά στις κλήσεις του και να αποφεύγει να δώσει εξηγήσεις για τα τεκταινόμενα στο Βέλγιο.

Παρόλα αυτά, ο Αλαφούζος δεν σκοπεύει να τοποθετηθεί δημοσίως, ούτε θα κλείσει τη συναλλαγή του με τον Πιεμπονγκσάντ στο προσεχές χρονικό διάστημα. Ο λόγος είναι απλός, όπως εξηγούν οι συνεργάτες του: υπάρχει το ιδιωτικό συμφωνητικό. Ο Αλαφούζος δεσμεύεται εγγράφως να περιμένει για συγκεκριμένο χρόνο και στο μεσοδιάστημα, δεν σκοπεύει να παραβιάσει ο ίδιος τους όρους της συμφωνίας. Φυσικά, η δέσμευση δεν διαρκεί στο διηνεκές... Το έγγραφο προβλέπει ημερομηνίες και ρήτρες, που όταν παρέλθουν ο Αλαφούζος θα έχει την άνεση να μιλήσει.

Από εκεί και πέρα, είναι γεγονός πως πλέον ο Αλαφούζος εκτιμά ότι ο Πιεμπονγκσάντ έχει τελειώσει με τον Παναθηναϊκό. Είναι σαφές ότι ο Ταϊλανδός έχει άλλες προτεραιότητες και αν τον ενδιέφερε η επένδυση στο "τριφύλλι", θα συμπεριφερόταν με άλλο τρόπο. Οι πράξεις του Πιεμπονγκσάντ αποδεικνύουν στον Αλαφούζο ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει πρωτεύοντα ρόλο στα πλάνα του και επομένως, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ απλώς θα περιμένει την λήξη του ιδιωτικού συμφωνητικού.

Καταλήγοντας, αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο του "τριφυλλιού" είναι η "επόμενη μέρα". Σε πρώτη φάση, ο Αλαφούζος θα εγγυηθεί την εύρυθμη λειτουργία της ΠΑΕ έως το τέλος της σεζόν και πιστεύει ότι ένας Παναθηναϊκός με ρυθμισμένες οφειλές και με ένα ποδοσφαιρικό τμήμα με προοπτικές και χαμηλό κόστος, θα δελεάσει κάποιον επιχειρηματία. Για την ώρα, "σχέδιο Β" δεν υπάρχει και ο εφοπλιστής θα συνεχίσει μόνος του.