Στο top-10 των ευρωπαϊκών συμμετοχών ο Μανωλάς!

O εκτός έδρας αγώνας της Ρόμα με τη Βικτόρια Πλζεν είναι ο 70ος ευρωπαϊκός για τον Κώστα Μανωλά, που μπήκε έτσι στη 10αδα Ελλήνων ποδοσφαιριστών στη σχετική λίστα.
Αρχικά με την ΑΕΚ, στη συνέχεια με τον Ολυμπιακό και πλέον με τη Ρόμα ο διεθνής Έλληνας στόπερ «γράφει» ασταμάτητα ευρωπαϊκά χιλιόμετρα στην καριέρα του.
 
Η συμμετοχή του Μανωλά στο παιχνίδι της Τσεχίας, όχι μόνο ως βασικός, αλλά και με το περιβραχιόνιο του αρχηγού της Ρόμα, ήταν η 70η ευρωπαϊκή σε Champions League, Europa League και τα προκριματικά τους.
 
Με αυτόν τον τρόπο ο 27χρονος κεντρικός αμυντικός έγινε ο 10ος με ευρωπαϊκές συμμετοχές, πίσω από τους εξής:
 
ΠΑΙΚΤΗΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
1. Αντώνης Νικοπολίδης Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 104
2. Γιώργος Καραγκούνης Παναθηναϊκός - Ίντερ - Μπενφίκα 102
3. Κώστας Κατσουράνης ΑΕΚ - Μπενφίκα - Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 97
4. Δημήτρης Σαλπιγγίδης ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 91
5. Νίκος Λυμπερόπουλος Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 88
6. Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς Ολυμπιακός 83
7. Γιάννης Γκούμας Παναθηναϊκός 76
8. Παντελής Καφές ΠΑΟΚ - ΑΕΚ - Ολυμπιακός 73
9. Λουκάς Βύντρα Παναθηναϊκός 72
10. Κώστας Μανωλάς ΑΕΚ - Ολυμπιακός - Ρόμα 70
 
Ο Μανωλάς έπαιξε το πρώτο ευρωπαϊκό του παιχνίδι με τη φανέλα της ΑΕΚ απέναντι στη Νταντί Γιουνάιτεντ στις 19 Αυγούστου 2009, για τα πλέι-οφ των προκριματικών του Europa League. Έκτοτε έπαιξε σε 13 παιχνίδια στην Ευρώπη με την Ένωση ως το 2012.
 
Πρώτο παιχνίδι στο Champions League ήταν κόντρα στη Σάλκε, όταν ως παίκτης του Ολυμπιακού την αντιμετώπισε στις 18 Σεπτεμβρίου 2012, στην πρεμιέρα των ομίλων. Με τους «ερυθρόλευκους» έπαιξε σε 14 αγώνες στα «αστέρια» και στο Europa League.
 
Από το 2014, όταν και πήρε μεταγραφή στη Ρόμα, έχει αγωνιστεί σε 32 παιχνίδια στο Champions League και κόντρα στους Τσέχους πέτυχε την εξαιρετική διάκριση να βρίσκεται μεταξύ των 10 πρώτων Ελλήνων σε συμμετοχές στα Κύπελλα Ευρώπης.