Να σπάσει τη... μονοτονία του Wimbledon θέλει ο Τσιτσιπάς

Από το 2003 μέχρι και το 2018, κάποιο από τα μέλη του περίφημου Big 4 φεύγει από το All England Club με το τρόπαιο του νικητή.

Οκτώ φορές το έκανε ο Ρότζερ Φέντερερ, τέσσερις ο Νόβακ Τζόκοβιτς, δύο ο Ράφα Ναδάλ και δύο ο Άντι Μάρεϊ!

Φέτος τα προγνωστικά και πάλι λένε ότι ένας εκ των Νόλε, Ρότζερ, Ράφα θα σηκώσει την κούπα στο Wimbledon, αλλά ο Στέφανος Τσιτσιπάς ελπίζει ότι τα δεδομένα θα αλλάξουν και θα σπάσει η μονοτονία!

«Θα είμαι ειλικρινής, θέλω να δω κάτι διαφορετικό φέτος», ομολόγησε ο νεαρός Έλληνας σε συνέντευξη τύπου στο Queen's, όπου θα κάνει πρεμιέρα κόντρα στον Κάιλ Έντμουντ. «Μακάρι να είμαι εγώ ο νικητής, αλλά γενικώς θεωρώ ότι είναι καλό για το άθλημα να υπάρχει ποικιλία, κάτι διαφορετικό. Είναι βαρετό να βλέπεις όλο τους ίδιους να κερδίζουν». 

Ο 20χρονος τενίστας... έδωσε το σύνθημα στα παιδιά της δικής του ηλικίας. «Είμαστε και εμείς της νέας γενιάς υπεύθυνοι, πρέπει να δουλέψουμε, να πιστέψουμε ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι νέο και να νικήσουμε αυτούς τους παίκτες. Είναι θέμα χαρακτήρα και υπευθυνότητας για αυτό που κάνουμε στο γήπεδο. Κάποιοι δεν νιώθουν υπεύθυνοι. Δεν θέλουν να πάρουν αυτή τη μεγάλη ευθύνη και να πουν "θα ξεπεράσω όλες τις δυσκολίες και θα τους νικήσω". Εγώ νομίζω ότι μπορώ να το κάνω. Αν κάποιοι παίκτες της νέας γενιάς σκεφτούν θετικά, μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα. Ελπίζω να συμβεί στο Wimbledon».

Θυμίζουμε ότι ο Στεφ είχε φτάσει ως τη φάση των «15» του βρετανικού major, όπου ηττήθηκε από τον Τζον Ίσνερ.

Οι τελικοί του Wimbledon τα τελευταία 16 χρόνια