Το προφίλ της Βικτόρια Πλζεν

Τη δευτεραθλήτρια Τσεχίας, Βικτόρια Πλζεν, την οποία και ήθελε ο Ολυμπιακός σε σχέση με την Αϊντχόφεν, θ' αντιμετωπίσουν οι «ερυθρόλευκοι» στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League. Διαβάστε το προφίλ των Τσέχων...

Οι Πειραιώτες έμαθαν τον πρώτο τους ευρωπαϊκό αντίπαλο για τη νέα αγωνιστική περίοδο, με την κληρωτίδα να τους κάνει ουσιαστικά το χατήρι και να τους φέρνει τη Βικτόρια Πλζεν στο δρόμο για τους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η Πλζεν, συμμετείχε στα playoffs για τον πρωταθλητή Τσεχίας την περασμένη αγωνιστική περίοδο, όμως, η Σλάβια Πράγας κατάφερε να διατηρήσει το αβαντάζ της και να κατακτήσει τον τίτλο με το +5 από την προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού.

Η ομάδα του Βρμπα θα είναι αρκετά πιο έτοιμοι από τους «ερυθρόλευκους» όταν φτάσει η στιγμή των μεταξύ τους αναμετρήσεων στο Champions League, αφού, βρίσκονται ήδη σε περίοδο προετοιμασίας, έχουν ήδη αρχίσει να ξεμουδιάζουν παίζοντας φιλικά παιχνίδια και η νέα σεζόν στην Τσεχία κάνει σέντρα στα μέσα Ιουλίου (23-24 και 30-31 τα ματς του β' προκριματικού γύρου).

Την ποδοσφαιρική χρονιά 2018-2019, η Βικτόρια Πλζεν κατάφερε να βρεθεί στους χρυσοφόρους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης (ως Πρωταθλήτρια), εκεί όπου αντιμετώπισε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Ρόμα. Κατάφερε, μάλιστα να σημειώσει νίκες απέναντι στους Ρώσους αλλά και τους «τζιαλορόσι» στις τελευταίες αγωνιστικές!

Αυτό, την οδήγησε στο Europa League, όπου στη φάση των «32» αποκλείστηκε στην κόντρα με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ παρά τη νίκη (2-1) στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι, αφού ακολούθησε βαριά ήττα με σκορ 3-0.

Ο παίκτης με τη μεγαλύτερη αντικειμενική χρηματιστηριακή αξία αυτή τη στιγμή στην Πλζεν, είναι ο 26χρονος επιθετικός, Μίκαελ Κρμέντσικ, ο οποίος αυτή την περίοδο είναι τραυματίας και αναμένεται να ενσωματωθεί στην προετοιμασία της ομάδας στις αρχές Ιουλίου.

Τυπικά τελειώνει ο δανεισμός του στόπερ, Γιακούμπ Μπράμπετς στη Γκενκ, ωστόσο, με το συμβόλαιό του να ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι και με την Βικτόρια να έχει παραχωρήσει και οψιόν αγοράς, ουδείς γνωρίζει αν ο παίκτης θα παραμείνει για να παίξει στα ματς με τον Ολυμπιακό.

Στον πάγκο της ομάδας βρίσκεται ο 55χρονος Πάβελ Βρμπα, ο οποίος προσελήφθη το καλοκαίρι του 2017 και διατηρείται στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου. Έχει περάσει επίσης από τις Ανζί, Ζίλινα, Μπάνικ Οστράβα (ως βοηθός), ενώ έχει θητεύσει και στην εθνική ομάδα της Τσεχίας από το 2014 έως το 2016.

Στη Βικτόρια Πλζεν είναι η δεύτερη φορά που κρατάει το «τιμόνι», έπειτα από την πενταετία 2008-2013, έχοντας χαρίσει στον σύλλογο τρία πρωταθλήματα (2011, 2013, 2018). Έχει κατακτήσει την κορυφή και στη Σλοβακία με τη Ζίλινα (2008), ενώ έχει κι ένα Κύπελλο Τσεχίας (2010) με την νυν ομάδα του...