Κλήρωση Champions League: Τι θέλει και τι δεν θέλει ο ΠΑΟΚ

Το φόβητρο του Αγιαξ, οι επιλογές για να γίνει ισχυρός εάν προκριθεί στα play off και οι ομάδες που θα τον αφήσουν στους ανίσχυρους.

Μπορεί το πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι ν' αργεί ακόμα (στις 6 ή 7 Αυγούστου θα μπει στην «μάχη») αλλά ο ΠΑΟΚ θα μπει σε ρυθμούς... Champions League. Την Δευτέρα στις 13:00 στη Νιόν της Ελβετίας ο πρωταθλητής Ελλάδας θα μπει στην κλήρωση για να μάθει τον πρώτο του αντίπαλο για τον τρίτο προκριματικό του Champions League.

Ναι, ο ΠΑΟΚ θα μάθει αντίπαλο (όπως και όλες οι ελληνικές ομάδες) για τον 3ο προκριματικό πριν καν ξεκινήσει ο δεύτερος προκριματικό. Μία πολιτική της UEFA που άλλαξε από πέρσι στο θέμα των κληρώσεων.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έφτασε 8 λεπτά μακριά από το να βρίσκεται στους ισχυρούς στην κλήρωση της Δευτέρας όμως η ΜΠΑΤΕ του χάλασε τα σχέδια και τον άφησε στους ανίσχυρους.

Ετσι διαμορφώθηκε η κλήρωση για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League

Ισχυροί
Αγιαξ (70.500)
Σέλτικ (31.000) ή Νόμε Κάλιου (3.500)
Κοπεγχάγη (31.000) ή ΤΝS (6.000)
Ντιναμό Ζάγκρεμπ (29.500) ή Σαμπουρταλο (0.950)
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (27.500) ή Ρόζενμποργκ (11.500)
ΑΠΟΕΛ (25.500) ή Σουντέσκα (3.000)

Ανίσχυροι
ΠΑΟΚ (23.500)
Καραμπάκ (22.000) ή Ντάνταλκ (7.000)
Μάριμπορ (18.500) ή ΑΙΚ Στοκχόλμης (5.500)
Ερυθρός Αστέρας (16.750) ή Ελσίνκι (9.000)
Μακάμπι Τελ Αβίβ (16.000) ή Κλουζ (3.500)
Βαλέτα (4.250) ή Φερεντσβάρος (3.500)

Τι ΔΕΝ θέλει ο ΠΑΟΚ
Πάμε στα... σίγουρα της ανάλυσης. Ο ΠΑΟΚ δεν θέλει να πέσει πάνω στον Αγιαξ. Ναι πούλησε τον Ντε Γιονγκ στην Μπαρτσελόνα και τον Ντε Λιχτ στην Γιουβέντους. Ομως ο Τάντιτς είναι εκεί, ο Ζιγιέχ είναι εκεί, ο Νέρες είναι εκεί, ο Βαν ντε Μπεεκ είναι εκεί. Οπότε δεν θέλει να πέσει στο 1/6 της κλήρωσης!

Πως θα είναι ΙΣΧΥΡΟΣ εάν προκριθεί
Μπορεί τώρα να είναι ανίσχυρος αλλά εάν προκριθεί μπορεί να είναι στους ισχυρούς. Με τη νέα πολιτική της UEFA και με δεδομένο ότι οι κληρώσεις γίνονται ουσιαστικά έναν γύρο πριν ξεκινήσει ο επόμενος εάν ο ανίσχυρος περάσει τον ισχυρό τότε ουσιαστικά του έχει... πάρει και την βαθμολογία μιας και θα ξέρει ήδη τον αντίπαλό του.

Ωστόσο δεν σημαίνει πως με όποια κληρωθεί από τους ισχυρούς θα είναι ισχυρός ο ΠΑΟΚ στα play off εάν προκριθεί.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν για να είναι ισχυρός θα πρέπει να κληρωθεί και φυσικά να προκριθεί με μία εκ των Αγιαξ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Κοπεγχάγη και Σέλτικ (τα ζευγάρια των τριών τελευταίων).

Οπερ σημαίνει πως εάν πέσει με το ζευγάρι της ΜΠΑΤΕ ή του ΑΠΟΕΛ και προκριθεί θα παραμείνει στους ανίσχυρους και φυσικά θα παραμένει ανοιχτός ο κίνδυνος στα play off να κληρωθεί με τον Αγιαξ που ουσιαστικά είναι με διαφορά η πιο ισχυρή ομάδα στα προκριματικά του Champions League από το μονοπάτι των πρωταθλητών.

Παραδείγματα κλήρωσης για τρίτο προκριματικό γύρο και play off
Τι θα γίνει εάν ο ΠΑΟΚ κληρωθεί με μία εκ των πρώτων τεσσάρων ομάδων που είναι στους ισχυρούς. Ας υποθέσουμε ότι θα πέσει με το ζευγάρι της Σέλτικ με τη Νόμε Κάλιου τότε θα διαμορφωθεί έτσι η κλήρωση για τα play off.

Iσχυροί
Αγιαξ ή η ομάδα που θα κληρωθεί στον γ' προκριματικό
Σέλτικ ή ΠΑΟΚ
Κοπεγχάγη ή η ομάδα που θα κληρωθεί στον γ' προκριματικό
Ντιναμό Ζάγκρεμπ ή η ομάδα που θα κληρωθεί στον γ' προκριματικό

Ανίσχυροι
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ ή η ομάδα που θα κληρωθεί στον γ' προκριματικό
Γιουνγκ Μπόις
ΑΠΟΕΛ ή η ομάδα που θα κληρωθεί στον γ' προκριματικό
Σλάβια Πράγας

Αυτό θα ισχύσει και αν κληρωθεί είτε με τον Αγιαξ (σενάριο που δεν θέλουν στην Θεσσαλόνικη), είτε με την Κοπεγχάγη, είτε με Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Τι θα γίνει εάν κληρωθεί με ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ ή ΑΠΟΕΛ; Τότε ο ΠΑΟΚ θα είναι στους ανίσχυρους. Ας υποθέσουμε ότι κληρώνετε με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ τότε θα διαμορφωθεί έτσι η κλήρωση για τα play off.

Ισχυροί 
Αγιαξ ή η ομάδα που θα κληρωθεί στον γ' προκριματικό
Σέλτικ ή η ομάδα που θα κληρωθεί στον γ' προκριματικό
Κοπεγχάγη ή η ομάδα που θα κληρωθεί στον γ' προκριματικό
Ντιναμό Ζάγκρεμπ ή η ομάδα που θα κληρωθεί στον γ' προκριματικό

Ανίσχυροι
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ ή ΠΑΟΚ
Γιουνγκ Μπόις
ΑΠΟΕΛ ή η ομάδα που θα κληρωθεί στον γ' προκριματικό
Σλάβια Πράγας

Συμπέρασμα
Ο ΠΑΟΚ δεν θέλει σε καμία περίπτωση τον Αγιαξ. Είτε στον τρίτο προκριματικό είτε στα play off εάν προκριθεί. Οποιαδήποτε άλλη κλήρωση είναι τουλάχιστον στο 50-50 είτε γίνει ισχυρός στα play off είτε παραμείνει ανίσχυρος.