Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε εντυπωσιακό ντεμπούτο επί κινεζικού εδάφους συντρίβοντας με 83-64 τους Ζεζιάνγκ Λάιονς στην αναμέτρηση, η οποία φιλοξενήθηκε στην πόλη Χανγκτζού.
Οι «πράσινοι» στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιούν στην Κίνα υπό την αιγίδα της Ευρωλίγκα αντιμετώπισαν στο πρώτο τους παιχνίδι την ομάδα, όπου αγωνίζεται ο πρώην παίκτης της Μακάμπι, Τζέρεμι Πάργκο και δεν δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στη νίκη, μετά από επιβλητική εμφάνιση και παρά τις απουσίες των Τζέιμς Γκιστ (έχει μεταβεί στην Κίνα αλλά δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής), Νίκου Παππά και Λευτέρη Μποχωρίδη.
Πρώτος σκόρερ για τον «εξάστερο» ήταν ο Σάσα Πάβλοβιτς, ο οποίος σημείωσε 15 πόντους, ενώ αγωνίστηκε τόσο στο «3» όσο και στο «2» σε διάφορα σχήματα που δοκίμασε ο Αλεξάντρ Τζόρτζεβιτς. Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Χόλμαν με 21. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας στην πεντάδα τους Καλάθη, Φελντέιν, Πάβλοβιτς, Φλωτση και Ραντούλιτσα.
Οι «πράσινοι» μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά κατάφεραν να χτίσουν μια διαφορά και ολοκλήρωσαν το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι με 10-18. Ο Τζέρεμι Πάργκο ήταν αυτός που διαμόρφωσε το 20-24 και αυτή ήταν η τελευταία φορά που οι γηπεδούχοι είχαν επαφή με το σκορ.
Ένα σερί 0-8 διαμόρφωσε το 20-32, με τον Παναθηναϊκό να παγιώνει το προβάδισμα του σε διψήφιο αριθμό μέχρι το τέλο τους ημιχρόνου (26-39).
Στην τρίτη περίοδο ο Χόλμαν δημιούργησε πολλά αμυντικά προβλήματα στον Ραντούλιτσα και οι Κινέζοι μείωσαν σε 36-43, αλλά ο Φώτσης με τρίποντο έκανε το 36-46 . Η είσοδος του Κούζμιτς ισχυροποίησε την «πράσινη» άμυνα με την διαφορά να φτάνει στο +16 (41-57). Ακολούθησε ένα επιμέρους 7-1 των Κινέζων για το 48-58, αλλά ο Διαμαντίδη με ένα φανταστικό μπάζερ μπίτερ τρίποντο, διαμόρφωσε το 48-61 στο 30΄.
Η ελληνική ομάδα δεν συνάντησε ιδιαίτερη αντίσταση στην συνέχεια κι έφτασε απόλυτα δίκαια στην τελική επικράτηση με το εμφατικό 83-64, ωστόσο υπήρξε μια κάποια ανησυχία για ένα χτύπημα που δέχτηκε ο Χαραλαμπόπουλος στα πλευρά, λίγο πριν το τέλος του ματς. Η κατάσταση του αναμένεται να εκτιμηθεί από το ιατρικό τιμ.
Επόμενος αντίπαλος του «εξάστερου» θα είναι οι Γκουανγκντόνγκ Τάιγκερς την Τετάρτη (30/9, 15.00), αναμέτρηση που κι αυτή θα μεταδοθεί ζωντανά από τα κανάλια NovaSports.
Δεκάλεπτα: 10-18. 26-39, 48-61, 64-83
Zhejiang Lions (Τζουνζιάνγκ Λι): Γουέι 1, Ζιγκλόνγκ, Νταπένγκ 3, Χενάν 16(3), Γαν Χάο 5, Ζιένγκ 6, Μινχούι 2, Γουέν, Πάργκο 10(1), Χόλμαν 21
Παναθηναϊκός (Αλεξαντερ Τζόρτζεβιτς): Χαραλαμπόπουλος 6(1), Φώτσης 10(2), Διαμαντίδης 9(1), Παπαγιάννης 2, Κούζμιτς 12, Ραντούλιτσα 11, Καλάθης 6, Φελντέιν 3(6 ασ), Λούντζης, Καλαιτζάκης, Γιάνκοβιτς 11(2), Πάβλοβιτς 13(1).