Ο Παναθηναϊκός μπήκε με το… δεξί στο «Gomelsky Cup», επικρατώντας με 89-74 της Ούνιξ Καζάν μετά από πολύ καλή εμφάνιση, ειδικά, στο επιθετικό κομμάτι, όπου είχε 14/25 τρίποντα!
Οι παίκτες του Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς κατάφεραν να επιβάλλουν πλήρως τον ρυθμό τους από τα μέσα της τρίτης περιόδου και σουτάροντας καταπληκτικά έξω από την γραμμή των τριών πόντων δεν άφησαν πολλά περιθώρια αντίδρασης στον Κώστα Καϊμακόγλου και τους συμπαίκτες του, που δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν το γρήγορο τέμπο του «τριφυλλιού».
Πάβλοβιτς, Φελντέιν και Γιάνκοβιτς αποδείχτηκαν «δήμιοι» τιμωρώντας το ρίσκο των αντιπάλων τους να τους αφήσουν ελεύθερα τα μακρινά σουτ, θέλοντας να κλείσουν κοντά στο καλάθι, όπου ο Ραντούλιτσα, αλλά και ο Κούζμιτς έκαναν… πολύ καλή δουλειά. Γενικά η επιθετική λειτουργία του «εξάστερου» έμοιαζε με… καλοκουρδισμένη μηχανή, εκτελώντας άριστα το τρανζίσιον, «ταΐζοντας» όποτε έπρεπε τους ψηλούς, αλλά και εκτελώντας με άριστες προϋποθέσεις από την περιφέρεια, αναδεικνύοντας αυτοματισμούς που, λογικά, θα χαρακτηρίζουν το παιχνίδι της ομάδας του «Σάλε» όλη την φετινή σεζόν. Ο πλουραλισμός αναμένεται να είναι ένα ακόμη
«όπλο» των πρασίνων που με τους Καλάθη και Διαμαντίδη στο παρκέ αποκτά ποιότητα ζηλευτή, ειδικά στην οργάνωση (σ.σ. 20 ασίστ) και στο διάβασμα του αντιπάλου.
Στο πρώτο μέρος η εικόνα του αγώνα ήταν ισορροπημένη με τον Παναθηναϊκό να έχει ως σημείο αναφοράς στην επίθεση τον Ραντούλιτσα, που ήταν ο πρωταγωνιστής για το 39-43 του εικοσαλέπτου.
Οι Ρώσοι μπήκαν καλύτερα μετά την ανάπαυλα και κατάφεραν να προηγηθούν με 52-45 στο 24΄31΄΄, αλλά η συνέχεια ανήκε απόλυτα στην ελληνική ομάδα. Τα τρίποντα άρχισαν να πέφτουν… βροχή που σε πυκνότητα θύμιζε καταιγίδα. Η αρχή έγινε από τον Φελντέιν, στην συνέχεια την σκυτάλη πήρε ο Γιάνκοβιτς και ο Διαμαντίδης με τον Παναθηναϊκό να προσπερνά (57-64) και με νέο τρίποντο του Δομινικανού «φονιά» να κλείνει την τρίτη περίοδο με σκορ 60-67. Ο Κούζμιτς έκανε το 60-69, αλλά οι Ρώσοι αντέδρασαν και κατάφεραν να μειώσουν πρόσκαιρα σε 66-71 στο 33΄.
Μέχρι εκεί όμως καθώς ο Γιάνκοβιτς με νέα… βόμβα έκανε το 66-74 και ο Πάβλοβιτς με δυο από τα… ίδια έδωσε την χαριστική βολή στην Ούνιξ Καζάν παγιώνοντας την διαφορά σε διψήφιο αριθμό (73-84 στο 37΄) για να έρθει έτσι φυσιολογικά το τελικό 74-89, αποτέλεσμα ενός επιμέρους 8-18 των τελευταίων λεπτών.
Έτσι, ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί στον τελικό του φετινού τουρνουά που φιλοξενείται στη Μόσχα, αντιμετωπίζοντας το νικητή από την αναμέτρηση της ΤΣΣΚΑ με την Λαμποράλ Κούτσα του Γιάννη Μπουρούση.