Ο Σπανούλης «υπέγραψε» το έπος!

Σε έναν πάρα πολύ κλειστό τελικό ο Παναθηναϊκός βρέθηκε «αγκαλιά» με τη νίκη, χάρη στο τρίποντο του Δημήτρη Διαμαντίδη, όμως στο φινάλε «μίλησε» ο Βασίλης Σπανούλης, που με τεράστιο σουτ έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό με 66-68 και να ισοφαρίσει τη σειρά των τελικών σε 1-1.

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ: Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που βρήκε πρώτος ρυθμό και κατάφερε να πάρει τα ηνία του αγώνα, χάρη σε Φελντέιν και Καλάθη (8-4, 4′). Ο Ολυμπιακός αντέδρασε και μάζεψε τη διαφορά, με τον Σπανούλη (10-7, 7′). Η άμυνα των «πράσινων» ανέβασε την απόδοσή της και με τον Ραντούλιτσα να δίνει λύσεις η διαφορά αυξήθηκε, εκ νέου, για τους «πράσινους» (14-9, 9′). Ο Πρίντεζης είχε τον… τελευταίο λόγο στο πρώτο δεκάλεπτο, μειώνοντας σε 14-11. Οι προσπάθειες των Πρίντεζη και Χάκετ έβαλαν σε θέση οδηγού τον Ολυμπιακό στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου (16-17, 12′). Ο Ουίλιαμς απάντησε, όμως Αγραβάνης και Λοτζέσκι έδωσαν λύσεις για το +3 της ομάδας τους (19-22, 13′). Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και στο πρόσωπο του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου βρήκε λύσεις επιθετικά (27-22, 16′). Ο Ολυμπιακός είδε τον Γιώργο Πρίντεζη να συνεχίζει εντυπωσιακά και με δικούς του πόντους πλησίασε (31-29, 19′). Ο Παπανικολάου με τρίποντο από την γωνία ήταν ο παίκτης που είπε την τελευταία… λέξη στο πρώτο μέρος, βάζοντας την ομάδα του σε θέση ισχύος με 31-32.

Ο Γιώργος Πρίντεζης συνέχισε να… εκτελεί την άμυνα του Παναθηναϊκού και με τον Βαγγέλη Μάντζαρη να μπαίνει στην… εξίσωση, ο Ολυμπιακός διατήρησε προβάδισμα (37-39, 23′). Ο Ολυμπιακός είχε υπομονή στην επίθεσή του και κατάφερε να «χτίσει» διαφορά με τον Ματ Λοτζέσκι (41-46, 27′). Οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους προς το καλάθι, κάτι που δεν ίσχυε για τον Ολυμπιακό, ο οποίος ανέβασε το προβάδισμά του (44-50, 29′). Ο Παππάς με 2/2 βολές έγραψε το 46-50, με το οποίο ολοκληρώθηκε το τρίτο δεκάλεπτο. Ο Πρίντεζης διατηρούσε το προβάδισμα του Ολυμπιακού με δικά του μεγάλα σουτ (48-54, 33′). Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη αντέδρασαν, όμως και με τον Παππά να φωνάζει παρών, τα δεδομένα ανατράπηκαν (55-54, 34′). Ο Πρίντεζης έβαλε και πάλι σε θέση ισχύος τον Ολυμπιακό, για να απαντήσει ο Παππάς με τρίποντο (58-58, 36′). Ο Ολυμπιακός βρήκε και πάλι λύσεις στην επίθεση από τον Σπανούλη, ο οποίος έβαλε τους Πειραιώτες μπροστά (63-64, 25» για το τέλος). Ο Λοτζέσκι με 1/2 βολές έκανε το 63-65, όμως στα κρίσιμα «μίλησε» ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Ο «3D» με ένα μεγάλο τρίποντο έβαλε μπροστά στο σκορ τους «πράσινους» με 66-65, 8,3» για το τέλος.

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ: Ο Γιώργος Πρίντεζης έκανε τεράστια εμφάνιση, όμως όλα «επισκιάστηκαν» από το μεγάλο σουτ του Βασίλη Σπανούλη.

ΣΕ… ΑΛΛΟ ΓΗΠΕΔΟ: Ο Τζέιμς Γκιστ δεν κατάφερε να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό.

ΤΟ HIGHLIGHT: Το τεράστιο buzzer beater του Βασίλη Σπανούλη που χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό με 66-68.

Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ: Πολύ μεγάλο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, με απίστευτες εναλλαγές και τρομερή αγωνία μέχρι τέλους. Σε έναν τελικό-διαφήμιση του μπάσκετ ο Ολυμπιακός πέτυχε τεράστια νίκη, χάρη στο μεγάλο σουτ του Βασίλη Σπανούλη σε νεκρό χρόνο!

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-11, 31-32, 46-50,

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Χέινς, Χαραλαμπόπουλος, Φώτσης, Ραντούλιτσα, Παππάς, Φελντέιν, Διαμαντίδης, Γκιστ, Καλάθης, Παπαγιάννης, Ουίλιαμς, Χάντερ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Χάντερ, Παπαπέτρου, Σπανούλης, Στρόμπερι, Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης, Αγραβάνης, Μάντζαρης, Ουόρικ, Χάκετ, Λοτζέσκι, Παπανικολάου.