«Αδελφός μου ο Γκιστ, αυτό κάνει ξεχωριστό τον Πασκουάλ»

Ο Κρις Σίνγκλετον έβγαλε το καπέλο του στον Τσάβι Πασκουάλα και στον Τζέιμς Γκιστ, ενώ στάθηκε και στην ώθηση που δίνουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού στην αγαπημένη τους ομάδα.

Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ - σέντερ του «τριφυλλιού» σε συνέντευξη που παραχώρησε, δεν έκρυψε την θέλησή του για να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό Superfoods να φτάσει ως το Final Four, ενώ μεταξύ άλλων ανέσυρε και κάποιες μνήμες από την θητεία του στην Λοκομοτίβ Κουμπάν. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε το Κρις Σίνγκλετον στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague για: 

...το ματς με την Ρεάλ Μαδρίτης: «Ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι σε όλο το ματς και μπορέσαμε να τους σταματήσουμε. Πήραμε τα κλειδιά του αυτοκινήτου τους. Νομίζω πως κάναμε καλή δουλειά αμυντικά και προσπαθήσαμε να τους βάλουμε δύσκολα».

...την «δύναμη» του ΟΑΚΑ: «Νομίζω πως η ενέργεια του κόσμου μας δίνει ένα πλεονέκτημα εντός έδρας. Είναι ωραίο να ακούς τόσους ανθρώπους να φωνάζουν το όνομά σου όταν μπαίνεις στο ματς, όπως κάνουν οι οπαδοί μας. Είναι απόλαυση να παίζεις για αυτούς». 

...τις διαφορές μεταξύ της Λοκομοτίβ και του «τριφυλλιού»: «Η διαφορά είναι πιθανότατα το πόσο απολαμβάνει εδώ ο κόσμος το μπάσκετ σε σύγκριση με την Λοκομοτίβ. Πιστεύω πως η Λοκομοτίβ έκανε εξαιρετική δουλειά πέρυσι, μας άρεσε να παίζουμε εκεί και να τα δίνουμε όλα στο παρκέ. Η "Λόκο" ήταν μια πιο μικρή ομάδα, αλλά ήταν ωραίο να παίζεις για αυτήν. Οι οπαδοί της ήταν εξαιρετικοί, όμως εδώ στον Παναθηναϊκό μπορείς να δεις τον ενθουσιασμό, να δεις πόσοι έρχονται στο μπάσκετ και πόσο αλλάζει τις ζωές τους. Προσωπικά, προσπαθώ να παίξω μπάσκετ όσο καλύτερα μπορώ».

...την επιστροφή του Τζέιμς Γκιστ: «Τα ηγετικά του προσόντα σημαίνουν πολλά για την ομάδα. Τον έχω σαν αδελφό μου, μου αρέσει να είμαι στο παρκέ μαζί του, αλλά συνολικά μας κάνει μια πλήρη, καλύτερη ομάδα». 

...το καλύτερο στοιχείο του Τσάβι Πασκουάλ: «Νομίζω είναι η δημιουργικότητά του και όσα έχει κάνει για εμάς, ειδικά το πώς μπορεί να μας χρησιμοποιήσει όλους. Τώρα, ακόμα βλέπει πώς μπορεί να αλλάξει πράγματα για εμάς, κόντρα στους αντιπάλους μας, το οποίο μας κάνει μια ενδιαφέρουσα ομάδα». 

...το ότι φέτος παίζει κυρίως ως σέντερ: «Στην Λοκομοτίβ έπαιζα και πάουερ φόργουορντ και σέντερ. Ήταν μια καλή μετάβαση. Το παιχνίδι στην Ευρώπη είναι πολύ διαφορετικό από το ΝΒΑ, γιατί εδώ μικρότεροι σωματικά άνθρωποι παίζουν στη θέση του σέντερ. Είναι εντάξει αυτό. Η μετάβασή μου ήταν καλή μέχρι στιγμής. Δεν έχω προβλήματα όσο είμαι στο παρκέ. Έχω παίξει και μαζί με τον Γιάννη Μπουρούση, που είναι πιο πολύ παίκτης ρακέτας, post-up παίκτης. Προσπαθώ να τον βρίσκω όσο περισσότερο μπορώ, έχεις άλλο ένα μεγάλο κορμί εκεί και αμυντικά ξέρω πως πάντα θα είμαι δίπλα του».

...το ματς με τη Μιλάνο: «Προσπαθούμε να νικάμε σε κάθε παιχνίδι. Δεν μου αρέσει να χάνω, οπότε πάντα προσπαθώ να νικάω. Είναι περισσότερο επικίνδυνο, όταν αντιμετωπίζεις μία ομάδα που δεν έχει να χάσει κάτι».

...το ματς με την Μπασκόνια: «Θα είναι ένα κλειστό ματς, οπότε γνωρίζουμε τι να περιμενουμε. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και να έχουμε αυτοπεποίθηση. Θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε και στο τέλος θα δούμε τι θα γίνει. Είναι ένα δύσκολο μέρος για να αγωνίζεσαι, αλλά έχουμε παίκτες που πέρσι έπαιζαν εκεί. Πρέπει να βγούμε στο γήπεδο και να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να νικήσουμε».

...την αθλητικότητα της ομάδας του και πως την εκμεταλλεύονται: «Πιστεύω πως πρέπει να είμαστε περισσότερο επιθετικοί. Προσπαθούμε να είμαστε παντού. Γνωρίζουμε πως είμαστε μία αθλητική ομάδα και όπως είπα, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να έχουμε αυτοπεποίθηση για αυτό που κάνουμε». 

...το περσινό Final Four: «Ηταν μία πολύ όμορφη εμπειρία. Ηταν σπουδαίο το ότι βρέθηκα σε ένα Final Four με την Λοκομοτίβ Κουμπάν. Είχαμε μία πολύ καλή σεζόν, κανείς δεν περίμενε πως θα φτάσουμε ως το Final Four, αλλά τα καταφέραμε. Επίσης, θα κάνω ό,τι καλύτερο για να βρεθώ σε Final Four με τον Παναθηναϊκό».