«Δεν τους αρέσω, δεν μου αρέσουν» (Φώτος/βίντεο)

Ο Πέρο Άντιτς μιλά στο SDNA για την χειρονομία του προς την εξέδρα του Παναθηναϊκού Superfoods, την... κόντρα του με τους οπαδούς του «τριφυλλιού», αλλά και το 2-0 της Φενέρμπαχτσε.

Ο Σκοπιανός πάουερ φόργουορντ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς αποτελεί... κόκκινο πανί για τους οπαδούς των Κυπελλούχων Ελλάδας. Η σύνδεσή του με τον Ολυμπιακό είναι... χαραγμένη στο κορμί του, το οποίο έχει ένα τατουάζ για τους «ερυθρόλευκους» και την Θύρα 7 και ο Άντιτς στο ΟΑΚΑ αποτελεί «στόχο». 

Στο πρώτο ματς της σειράς ο πρώην NBAer μπήκε μόλις για 2'', να παίξει μια άμυνα μαζί με τον Μελίχ Μαχμούτογλου και άκουσε κάποια... γαλλικά από τις εξέδρες. Στο Game 2, όμως, το θέμα «χόντρυνε».

Ο Άντιτς έπαιξε παραπάνω, προκάλεσε μια - δυο φορές με κάποιες «τραβηγμένες» αντιδράσεις του και το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων πήρε... φωτιά!

«Ξέρω ότι δεν με συμπαθούν, αλλά δεν με ενδιαφέρει. Τους σέβομαι πολύ. Δεν τους αρέσω, δεν μου αρέσουν, αλλά τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον Παναθηναϊκό και τους οπαδούς του. Έχω το τατουάζ, είχαμε κάποιες "μάχες" στο παρελθόν. Αυτή, όμως, είναι η ομορφιά του να έρχομαι να παίζω εδώ. Αγωνιζόμαστε κόντρα σε πέντε παίκτες και 20.000 κόσμο», τόνισε ο ίδιος στο SDNA και συμπλήρωσε για το περιστατικό που είχε με τον Κρις Σίνγκλετον:

«Με τον Σίνγκλετον δεν είπαμε κάτι σημαντικό. Τον έσπρωξα κάπως, μου είπε να μην το ξανακάνω και μετά τον απώθησα. Ξέρω ότι είναι πολύ καλός άνθρωπος. Απλά είχαμε το μαχητικό πνεύμα, τον έσπρωξα και τελείωσε εκεί».

Βέβαια, ο Άντιτς δεν έμεινε μόνο στις... μάχες με αντίπαλους αθλητές. Όταν βγήκε αλλαγή από τον «Ζοτς» στην δεύτερη περίοδο έκανε μια χειρονομία προς τους οπαδούς στις εξέδρες και η κατάσταση παραλίγο να ξεφύγει.

«Πετούσαν πράγματα προς εμένα και τον πάγκο. Εκείνοι το ξεκίνησαν. Τους κοίταξα. Τους είπα: "Σταματήσε. Σταματήσε να μου πετάτε αντικείμενα". Πετούσαν αναψυκτικά, μπουκάλια, τα πάντα», δήλωσε ο ίδιος, θέλοντας να εξηγήσει πως δεν έκανε κάποια άσεμνη κίνηση προς το κοινό των «πρασίνων». 

Έπειτα, υπογράμμισε: «Το θέμα δεν είναι μόνο ο Ολυμπιακός. Ήμουν παίκτης της ΑΕΚ τέσσερα χρόνια. Πάντα είναι ωραίο να έρχομαι στο ΟΑΚΑ. Πήρα το πρώτο μου πρωτάθλημα σε αυτό το γήπεδο το 2002, όλα ξεκίνησαν σε αυτά τα αποδυτήρια».

«Να ακούσουμε τι θα μας πει ο Ζέλικο...»

Παρόλα αυτά, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, ο 35χρονος παίκτης έπαιξε τον δικό του ρόλο στο να γίνει το 2-0 των Τούρκων και το δεύτερο break στο ΟΑΚΑ.

«Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός είναι μια σπουδαία ομάδα. Με τους οπαδούς τους από πίσω έχει την επιπλέον ενέργεια που χρειάζεται. Όμως, εκτελέσαμε το πλάνο που είχαν σχεδιάσει οι προπονητές μας και στο τέλος νικήσαμε. Κάποιοι παίκτες, όπως ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς και ο Έκπε Ούντοχ, ήταν εξαιρετικοί ως μονάδες. Αλλά, όλοι βοήθησαν. Καταφέραμε να νικήσουμε. Δεν θα έλεγα πως υπήρχε "κλειδί". Ήμασταν τυχεροί που αστόχησαν σε κάποια σουτ, γιατί χάσαμε και εμείς μερικά. Ο Μάικ Τζέιμς τους έδινε ώθηση, το ξαναλέω. Έχουν εξαιρετική ομάδα», σχολίασε για το παιχνίδι.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν περίμενε να γυρίσει η «Φενέρ» στην Πόλη με το 2/2, απάντησε: «Για να είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα πως θα κάνουμε δύο νίκες στο ΟΑΚΑ. Γνώριζα όλες τις δυσκολίες, ήξερα πως η Φενέρμπαχτσε δεν έχει πάρει ούτε ένα ματς εδώ. Όμως, αυτά είναι τα πλέι οφ. Αυτά είναι τα σκληρά παιχνίδια και ο καθένας τα δίνει όλα για την ομάδα του. Είμαστε τυχεροί και ευτυχισμένοι που νικήσαμε στο ΟΑΚΑ. Η σειρά δεν έχει τελειώσει ακόμα. Στο δικό μας μυαλό είμαστε 0-0. Το 2-0 δεν σημαίνει τίποτα, έχουμε και άλλο παιχνίδι ή παιχνίδια στην έδρα μας».

Τέλος, συμπλήρωσε για το... από εδώ και πέρα: «Ελπίζουμε πως θα κάνουμε το 3-0, θα παίξουμε για αυτό. Μέχρι τότε θα πρέπει να ηρεμήσουμε, να ενώσουμε τα κομμάτια μας και να ακούσουμε τι θα μας πει ο Ζέλικο. Ύστερα θα προσπαθήσουμε να εκτελέσουμε το πλάνο. Άλλωστε, αυτή είναι η δουλειά μας».