Το Plan B του Παναθηναϊκού και ο Καλάθης

Στον Παναθηναϊκό Superfoods ξεκίνησε ο σχεδιασμός δίχως να υπολογίζεται ο Νικ Καλάθης, η περίπτωση του οποίου αναμένεται να τραβήξει μερικές ημέρες ακόμη. Τι ακολουθεί για το «τριφύλλι».

Το γεγονός πως η υπόθεση του Νικ Καλάθη δεν έκλεισε (θετικά ή αρνητικά) το βράδυ της Παρασκευής (22/6), υποχρεώνει τον Παναθηναϊκό Superfoods να θέτει επί τάπητος το plan b. Ο 29χρονος γκαρντ άφησε ανοιχτό το... θέμα του θέλοντας περισσότερο χρόνο για να πάρει τις οριστικές αποφάσεις, κάτι που δεν περίμεναν οι «πράσινοι», ωστόσο όλα δείχνουν πώς οι επαφές τους θα συνεχιστούν το προσεχές διάστημα.

Το βέβαιο πάντως, είναι πως ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος των πρωταθλητών, οι οποίοι δεν μπορούν να αφήσουν αυτή την υπόθεση να τραβήξει πολύ μέσα στο καλοκαίρι δεδομένου τόσο του ρόλου που έχει στην ομάδα ο Νικ Καλάθης, όσο και του μεγάλου συμβολαίου που του προσφέρεται και το οποίο αν δεν αποδεχθεί, θα διοχετευθεί διαφορετικά εντός της ομάδας.

Την ίδια ώρα όμως, στο "τριφύλλι" θέτουν σε λειτουργία το plan b που υπήρχε, προκειμένου να είναι απόλυτα έτοιμοι σε περίπτωση που "ναυαγήσει" το θέμα παραμονής του ηγέτη τους στο ΟΑΚΑ.

Οι διοικούντες τον σύλλογο έχουν ξεκινήσει τις επαφές με ατζέντηδες άλλων παικτών, προκειμένου να καταρτιστεί το μεταγραφικό πλάνο και να οριοθετηθεί ο δρόμος που θα τραβήξουν οι πρωταθλητές από εδώ και στο εξής. Για την ώρα πάντως, όλες οι συζητήσεις είναι σε διερευνητικό επίπεδο καθώς από την ερχόμενη εβδομάδα ο Τσάβι Πασκουάλ και οι συνεργάτες θ’ αναλύσουν τα δεδομένα για το «χτίσιμο» της επόμενης μέρας.

ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ
Σε πρώτο πλάνο μπαίνει το θέμα των ανανεώσεων κάποιων εκ των συμβολαίων που ολοκληρώθηκαν, με την περίπτωση του Νίκου Παππά να είναι μία εξ αυτών. Πέραν τούτου, οι "πράσινοι" καλούνται να αποφασίσουν εντός της επόμενης εβδομάδας τι μέλλει γενέσθαι με τους τέσσερις παίκτες (Λούκας Λεκαβίτσιους, Μάρκους Ντένμον, Ίαν Βουγιούκας και Κένι Γκάμπριελ) που έχουν +1 στο συμβόλαιό τους. Όπως είναι λογικό, η υπόθεση του Νικ Καλάθη ενδεχομένως να επηρεάσει κι αυτή του Λούκας Λεκαβίτσιους, ειδικά σε περίπτωση που ο διεθνής γκαρντ αποχωρήσει από την ομάδα.

Από εκεί και πέρα, στον Παναθηναϊκό Superfoods είναι αποφασισμένοι να περιορίσουν τις υπερβολές της τελευταίας διετίας σε ό,τι αφορά στα προσφερόμενα συμβόλαια -και δη στους ξένους. Γι αυτό, δεν πρόκειται να επανεμφανιστούν καταστάσεις με οκτώ ή εννέα ξένους (όπως έγινε φέτος), με σκοπό να δημιουργηθεί ένα πιο συμπαγές σύνολο που θα χαρακτηρίζεται από μεγαλύτερη ομοιογένεια και καλύτερους κώδικες επικοινωνίας στο παρκέ.