Είδε το… κάζο με τα μάτια του!

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε... σκούρα στην Κύμη και κέρδισε δύσκολα με 77-74. Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη εκμεταλλεύτηκε την κούραση των Πειραιωτών από το ταξίδι προ ημερών, για την αναμέτρηση με την Χίμκι, αλλά και την απουσία του Βασίλη Σπανούλη, τον οποίο θέλησε να ξεκουράσει ο Ντέιβιντ Μπλατ.

Η ομάδα της Εύβοιας είχε σε εξαιρετική μέρα τον Ντίβον Ουάσινγκτον, που έκανε το... παιχνίδι της ζωής του απέναντι στην «ερυθρόλευκη» άμυνα, όμως στα τελευταία δευτερόλεπτα η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ έβγαλε ποιότητα, αλλά και μια εξαιρετική φάση, που είχε ως τελικό αποδέκτη τον Αξέλ Τουπάν, που με τρίποντο έφερε σε θέση ισχύος την ομάδα του. Αυτό, συ συνδυασμό με την πολύ καλή άμυνα των τελευταίων δευτερολέπτων έφερε μια δύσκολη νίκη, που έφερε το 2Χ2 στο πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός κινδύνεψε με ήττα-σοκ, όμως κατάφερε να πάρει τη νίκη, έχοντας σε πολύ καλή μέρα τον Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, που με 15 πόντους και 6 ασίστ ηγήθηκε της ομάδας του, ενώ σημαντικές βοήθειες έδωσαν οι Νίκολα Μιλουτίνοφ (14 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και Αξέλ Τουπάν (12 πόντους συν το νικητήριο τρίποντο για τον Ολυμπιακό). Από την άλλη πλευρά, η μεγάλη εμφάνιση του Ντίβον Ουάσινγκτον με 24 πόντους δεν είχε... αντίκρισμα, με τον Αμερικανό φόργουορντ να παλεύει, σε πολλές περιπτώσεις, μόνος του κόντρα στην ομάδα του Μπλατ.

Έτσι, ο Ολυμπιακός κατάφερε να αποφύγει το... κάζο απέναντι στην ομάδα του Γιάννη Καστρίτη λίγες μέρες πριν από την πρώτη.... διαβολοβδομάδα της σεζόν για την Euroleague, όπου θα αντιμετωπίσει την ερχόμενη Τεττάρτη (17/10) την Μπασκόνια, εκτός έδρας.