Παναθηναϊκή αντίδραση!

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ άφησε πίσω του την κακή εμφάνιση στο Μόναχο και επανήλθε εμφατικά στα θετικά αποτελέσματα, επικρατώντας με άνεση της Γκραν Κανάρια (102-87). Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έβγαλε ενέργεια στο παρκέ και κυριάρχησε στο ΟΑΚΑ, ανεβαίνοντας έτσι στο 2-1 στη Regular Season της Euroleague.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας απέκτησαν προβάδισμα ασφαλείας από το ημίχρονο (50-36) και έβαλαν από νωρίς τις βάσεις για τη νίκη, που ολοκλήρωσε την πρώτη «διαβολοβδομάδα» της φετινής διοργάνωσης με... συνοδευτικό την «κατοστάρα». Για να συμβεί αυτό, το «πράσινο» τεχνικό επιτελείο είδε τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο να... αλλάζουν το ματς και να δίνουν πολύτιμες λύσεις,  τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου μπήκε στο παιχνίδι και... κυριάρχησε, κάνοντας μία εμφάνιση που είχε ανάγκη και για λόγους ψυχολογίας, ενώ οι Λούκας Λεκαβίτσιους και Νίκος Παππάς είχαν καλά διαστήματα. Επίσης, ο Κιθ Λάνγκφορντ ήταν εξαιρετικός, την ώρα που ο άστοχος Νικ Καλάθης (2/10 σουτ) μοίρασε 9 ασίστ.

Επιπρόσθετα, οι «πράσινοι» εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τις αδυναμίες και την απειρία της Γκραν Κανάρια, που δεν μπόρεσε να προβάλλει αντίσταση. Πλέον, οι πρωταθλητές Ελλάδας επικεντρώνονται στο παιχνίδι με το Λαύριο (21/10, 17:30) για την Basket League, ενώ ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θα φιλοξενήσει την Ζαλγκίρις (26/10) στο πλαίσιο της τέταρτης «στροφής» της Euroleague.