Ήταν Παναθηναϊκός για... ένα δεκάλεπτο!

«Πράσινο» διπλό με... καρδιοχτύπι. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πήρε την νίκη σε ένα «must win» παιχνίδι και βελτίωσε το ρεκόρ του σε 3-2 στην regular season της Euroleague, αφήνοντας την Μπουντούτσνοστ δίχως νίκη στη φετινή διοργάνωση (0-5).

Οι πρωταθλητές Ελλάδας για 30'+ δεν έπειθαν με την εμφάνισή τους στην Ποντγκόριτσα και ο Τσάβι Πασκουάλ κλήθηκε να ψάξει στον πάγκο του, για να βρει πρωταγωνιστές, αφού πολλά βασικά «κλειδιά» του δεν τραβούσαν. Η «γεμάτη» εμφάνιση του Ιωάννη Παπαπέτρου, το σκορ από τον ΝτεΣόν Τόμας και οι βοήθειες από τον Νίκο Παππά και τον Λούκας Λεκαβίτσιους στην τέταρτη περίοδο έκαναν τη διαφορά και έδωσαν τη νίκη στο «τριφύλλι». Καλά στοιχεία κατά διαστήματα έδειξε ο Γιώργος Παπαγιάννης. Προβλημάτισε η «πράσινη» επίθεση, έσωσε την κατάσταση η... σφιχτή άμυνα.

Έτσι, οι «πράσινοι» πέρασαν από το Μαυροβούνιο, παρά το γεγονός πως στην ουσία «φούλαραν» μόνο για ένα δεκάλεπτο και πλέον πάνε για δύο δυνατά παιχνίδια που ακολουθούν (εκτός με τον Προμηθέα για το Κύπελλο και εντός με τον Ολυμπιακό για την Euroleague).