Πειθαρχική έρευνα ξεκινά η Euroleague για τα λεγόμενα του Γιαννακόπουλου

Να διερευνήσει τα στοιχεία που έχουν προκύψει με αντικείμενο τα γραφόμενα του φύλλου αγώνα στο ματς Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Ολυμπιακός, σε συνδυασμό με τις καταγγελίες του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, αποφασίζει η Euroleague.

Το πρώτο «αιώνιο» ντέρμπι της χρονιάς σήκωσε μεγάλη... σκόνη τόσο εντός όσο εκτός του παρκέ. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ επικράτησε του Ολυμπιακού (93-80), την ίδια ώρα ωστόσο στο επίκεντρο βρέθηκαν όσα συνέβησαν στο ημίχρονο αλλά και μετά την λήξη της κόρνας στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει το Eurohoops, τα περιστατικά αυτά στέκονται αφορμή ώστε να ξεκινήσει πειθαρχική έρευνα από πλευράς Euroleague.

Συγκεκριμένα, στο φύλλο αγώνα της αναμέτρησης οι τρεις διαιτητές ανέφεραν ότι μετά το φινάλε της δεύτερης περιόδου ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε λόγο για στοιχηματισμό από πλευράς δύο εκ των τριών ρέφερι, με τους «πράσινους» να σχολιάζουν το περιστατικό στην συνέχεια επισημαίνοντας λάθος μετάφραση.

Σε κάθε περίπτωση, είναι δεδομένο πως όσα έγραψαν στο φύλλο αγώνα αλλά και τα πραγματικά λόγια που επικαλείται ο Παναθηναϊκός θα εγείρουν θέμα στα ανώτερα κλιμάκια της διοργανώτριας αρχής, με την Euroleague μάλιστα να είναι ενήμερη για όσα έλαβαν χώρα χθες (9/11) στο ΟΑΚΑ και να κινεί επίσημες διαδικασίες.

Φαίνεται ότι από την πλευρά του Παναθηναικού ΟΠΑΠ δεν επέλεξαν τυχαία να διευκρινίσουν κάτι το οποίο μπορεί να είναι πιο επιβαρυντικό από όσα αναφέρει το φύλλο αγώνα, αλλά το έπραξε με τον τρόπο που συνήθως επιλέγει για να σηκώσει τους τόνους ώστε να μην περάσει στο «ντούκου».

Η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει σε πειθαρχική έρευνα από την οποία είναι άγνωστο φυσικά τι αποτέλεσμα θα προκύψει. Ωστόσο, φαντάζει σίγουρο ότι ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θέλει να οδηγήσει στην υπόθεση... στο τραπέζι μιας γενικότερης συζήτησης.

Πάντως, έχει γίνει φανερό ότι στα πρώτα παιχνίδια της Euroleague στο «τριφύλλι» δεν υπάρχει πρόβλημα με την φετινή διαιτησία. Σίγουρα η υπόθεση θα εξεταστεί σε πειθαρχικό επίπεδο όμως δεν αφορά την διαμάχη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με την Euroleague αλλά κάτι πολύ πιο συγκεκριμένο μιας και υπήρξαν αναφορές για πιθανό χρηματισμό (;) των δύο διαιτητών από τον Ολυμπιακό.