Μπλατ: «Το πρόβλημα ήταν στα γκαρντ και όχι στους ψηλούς»

Ο Ντέιβιντ Μπλατ στάθηκε στα στοιχεία που έφεραν την ήττα από την Ζαλγκίρις, ενώ αστειεύτηκε για το περιστατικό που είχε με τον διαιτητή του αγώνα.

Ο Αμερικανοϊσραηλινός κόουτς σχολίασε αρχικά: «Συγχαρητήρια στην Ζαλγκίρις. Προφανώς το 2ο καλό μέρος που έκαναν ήταν και αυτό που έκανε την διαφορά. Εμείς παίξαμε υπέροχα στο πρώτο μέρος, αλλά, ξέρετε, 20  λεπτά δεν θα σου δώσουν τη νίκη σε ένα γήπεδο σαν αυτό της Ζαλγκίρις. Νιώθω πως χάσαμε τον τρόπο να παίξουμε οργανωμένο και πειθαρχημένο μπάσκετ και το πληρώσαμε αυτό. Χάσαμε 16 μπάλες στο 2ο ημίχρονο και 0 στο 1ο. Δεν χρειάζεται να είσαι διάνοια, για να καταλάβεις το αποτέλεσμα που ήρθε».

Για το πόσο σημαντική ήταν η απουσία του Τουπάν, ανέφερε: «Σίγουρα μας έλειψε η αυτοπεποίθηση του Αξέλ σε αυτό το γήπεδο. Είναι πολύ καλός στην άμυνα, όπως και σε άλλα πράγματα που έχει να δώσει. Έχει απουσιάσει ήδη από 4 ματς, πρέπει να βρούμε τον τρόπο να παίζουμε με ή χωρίς αυτόν».

Για το ότι η Ζαλγκίρις ήταν πιο δυνατή με τους Καβαλιάουσκας - Ντέιβις ταυτόχρονα στο παρκέ, δήλωσε λίγο αυστηρά: «Αυτό είναι λάθος. Πώς άρχισαν το ματς; Και με τους δύο. Ποιο ήταν το σκορ; Μόνο +1; Με βοηθάτε, γιατί δεν το ήξερα. Και οι δύο έπαιξαν καλά. Δεν είναι αυτός ο λόγος που χάσαμε, οι ψηλοί μας σκόραραν. Το θέμα ήταν στα γκαρντ, χωρίς αμφιβολία».

Στην συνέχεια ένας δημοσιογράφος του ζήτησε «συγγνώμη» που ήθελε να του κάνει ερώτηση - μάλλον από την αντίδρασή του στην προηγούμενη ερώτηση - με τον Μπλατ να γελάει και να λέει: «Γιατί ζητάς συγγνώμη; Δεν χρειάζεται. Σου υπόσχομαι πως δεν θα φύγω από την αίθουσα».

Έτσι, ο εν λόγω δημοσιογράφος τον ρώτησε για το περιστατικό με τον διαιτητή στην αρχή της 4ης περίοδου, και ο κόουτς των Πειραιωτών υποστήριξε με χιούμορ: «Ήμουν στο πλάι, δεν ήμουν μέσα στο παρκέ. Ο διαιτητής έτρεχε για να δει τη φάση και ήρθε πάνω μου, χωρίς πρόθεση και κακή θέληση. Ήμουν στην λάθος θέση την λάθος στιγμή. Δεν ένιωσα καλά όμως (γέλια). Με χτύπησε στην μέση και δεν ένιωσα καλά, αλλά έτσι είναι η ζωή. Πέρασε καιρός από τότε που με χτύπησαν έτσι. Είναι κάπως ενδιαφέρον. Θα ζήσω».