Μοναδική βασίλισσα και στο Ισραήλ η ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο Ισραήλ, είχε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και με τρομερή εμφάνιση από Γκρίφιν, Χάντερ, Σαντ Ρος και Σάκοτα έφυγε με το «διπλό» (83-70) και... σκαρφάλωσε στην κορυφή του ομίλου.

Μια... μαγική ΑΕΚ έκανε την εμφάνισή της στα Ιεροσόλυμα! Η Ένωση παρουσιάστηκε πανέτοιμη για το μεγάλο παιχνίδι κόντρα στην Χάποελ, έχασε μόνο σε μία περίπτωση το προβάδισμα και με τρομερή ψυχραιμία σε άμυνα και επίθεση κατάφερε να φύγει από την «Pais Arena» με ένα σπουδαίο «διπλό», το οποίο τον έθεσε σε θέση ισχύος στον όμιλο.

Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι μπήκε ζεστή στο ματς μέτρησε 13/14 σουτ στο πρώτο εξάλεπτο και παρά τα ξεσπάσματα της ομάδας του Κάτας όχι μόνο κράτησε τον έλεγχο, αλλά έφερε το παιχνίδι στα δικά της μέτρα. Και μάλιστα με τη νίκη αυτή όχι μόνο «σκαρφάλωσε» στην κορυφή της βαθμολογίας, φτάνοντας στο 7-1, αλλά κάλυψε και τη διαφορά των 4 πόντων από το παιχνίδι του πρώτου γύρου (75-79) και έχει τον πρώτο λόγο σε κάθε ισοβαθμία με την Χάποελ.

Κι όλα αυτά σε ένα παιχνίδι που ο Μάλκολμ Γκρίφιν «οργίασε» και πήρε την κατάσταση στα χέρια του, έχοντας 23 πόντους με 10/13 σουτ, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα σε μια... ηγετική εμφάνιση. Ο Αμερικανός είχε συμπαραστάτες τους Χάντερ (16 πόντοι, 8 ριμπάουντ), Σαντ Ρος (12 πόντοι και καλές άμυνες), αλλά και τον Ντούσαν Σάκοτα (12 πόντοι, 7 ριμπάουντ).