Μπλατ: «Γι' αυτό δεν έπαιξε ο Τίμα, δεν με εκπλήσσει η εικόνα του Παπανικολάου»

Ο Ντέιβιντ Μπλατ σχολίασε τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Χίμκι και στάθηκε στους Κώστα Παπανικολάου, Γιάνις Τίμα και Σάσα Βεζένκοφ για... ξεχωριστούς λόγους.

Ο κόουτς των Πειραιωτών δήλωσε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου: «Νομίζω ότι η ομάδα μας ήταν αποφασισμένη να προστατεύσει την έδρα της και να παίξει με τον σωστό τρόπο το ματς. Παίξαμε άμυνα πολύ υψηλού επιπέδου κι αυτό ήταν απαραίτητο. Είχαμε πολύ καλά ποσοστά που συνήθως οδηγούν σε υψηλό σκορ. Το πρόβλημα ήταν ότι κάναμε πολλα ανόητα λάθη σήμερα. Η Χίμκι είναι καλή ομάδα, με καλό προπονητή και έτσι η νίκη μας γίνεται καλή».

Στη συνέχεια, απάντησε σε ερωτήσεις: 

Για τη μη χρησιμοποίηση του Γιάνις Τίμα: «Είναι δύσκολο να βάζεις 12 παίκτες σε κάθε ματς. Το έχω κάνει, αλλά δεν είναι εύκολο. Δεν νομίζω ότι ούτε ο Αξέλ και ο Μπόγρης έπαιξαν πολύ. Είναι θέμα αγώνα. Η Χίμκι κράτησε το ματς σε χαμηλό ρυθμό. Υπήρχε επομένως μικρότερη ανάγκη για εκτεταμένο rotation». 

Για το τι περιμένει στα επόμενα 10 ματς: «Νομίζω ότι πρέπει να κοιτάξουμε πρώτα τα ματς με τον Χολαργό και την Φενέρμπαχτσε που είναι τα ακριβώς επόμενα. Αν κοιτάξω πίσω, σίγουρα πιστεύω ότι θα έπρεπε να έχουμε άλλη μία νίκη, αλλά δεν μπορεί να αλλάξει κάπως αυτό».

Για την απόδοση του Κώστα Παπανικολάου τον τελευταίο μήνα: «Καλή ερώτηση. Ο Κώστας παίζει μπάσκετ υψηλού επιπέδου σε άμυνα και επίθεση. Δεν με εκπλήσσει αυτό, γιατί είναι παίκτης υψηλού επιπέδου. Το θέμα είναι ότι το καταφέρνει χωρίς να αφαιρέσει κάτι από κάποιον συμπαίκτη του. Μου αρέσει πολύ να το βλέπω αυτό».

Για το αν η κυριαρχία του Παπανικολάου επηρεάζει την συμμετοχή των Τουπάν-Τίμα: «Νομίζω πως ο λόγος είναι η επίδραση του Κώστα στο παιχνίδι μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτα για την συνέχεια. Αυτοί οι παίκτες πρέπει να είναι πάντα έτοιμοι και θα έχουν τις ευκαιρίες τους. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Δείτε τι έκανε ο Σάσα Βεζένκοφ σήμερα. Μας βοήθησε πολύ στο ματς με τον Προμηθέα και σήμερα ήταν επίσης εξαιρετικός, παρ' όλο που είχαν προηγηθεί αγώνες χωρίς συμμετοχή για εκείνον. Η δουλειά του επαγγελματία παίκτη είναι να βρίσκεται πάντα σε ετοιμότητα».

Για το πώς κρατά ένας προπονητής τους παίκτες του σε εγρήγορση: «Είναι μία καλή ερώτηση. Δεν μπορώ να μιλήσω για όλους τους προπονητές. Αυτό που κάνω εγώ είναι να έρχομαι στην προπόνηση και να δίνω κίνητρο στα παιδιά, ώστε να είναι έτοιμοι και ικανοί να αρπάξουν τις ευκαιρίες τους. Το δεύτερο πράγμα που κάνω είναι να τους μιλώ. Η πόρτα μου είναι πάντα ανοικτή. Πριν από... 100 χρόνια ήμουν παίκτης και επομένως έχω βρεθεί στην ίδια κατάσταση».