Βασιλειάδης: "Να κάτσουν να μιλήσουν αλλιώς θα επέμβω ξανά"

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνει το παιχνίδι της Κυριακής και ότι οι εμπλεκόμενες πλευρές θα κάτσουν να μιλήσουν αλλιώς θα επέμβει ξανά. Τόνισε ότι υπάρχει πρόβλημα στο μπάσκετ και περιμένει τις προτάσεις των ομάδων.

Ο Βασιλειάδης είπε ανάμεσα στα άλλα για:
 
Το μπάσκετ & την κατάσταση που υπάρχει και το ντέρμπι: Εάν χρειαστεί να επέμβω και πάλι. Να μην αναπαράγουμε την ένταση που υπήρξε. Δεν αναβάλλεται το παιχνίδι. Δεν θα γίνει. Αποδεδειγμένα υπάρχει πρόβλημα στο μπάσκετ και περιμένω τις προτάσεις των ομάδων μέχρι την Δευτέρα για να δούμε μετά το τι μπορούμε να κάνουμε. Θα κάτσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι να μιλήσουν αλλιώς θα επέμβω ξανά και με άλλον τρόπο.
 
Την τιμωρία του Ολυμπιακού: Ότι προβλέπει το πειθαρχικό δίκαιο του ΕΣΑΚΕ. Δεν θα μπω σε αυτήν την συζήτηση. Ο Ολυμπιακός δεν κατεβαίνει την Κυριακή. Θα ακολουθηθεί ο κανονισμός. Το θέμα της Κυριακής έμεινε στα θέματα της ασφάλειας. Από εκεί και πέρα επικεντρωθήκαμε στην επόμενη ομάδα και να βρούμε έναν τρόπο να τελειώσει το πρωτάθλημα και να ξεκινήσει το επόμενο σε στέρεες βάσεις. Ελπίζω ότι αυτό θα γίνει.
 
Πιο αναλυτικά: «Μετά το αδιέξοδο του τελευταίου μήνα και το διαφαινόμενο αδιέξοδο μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος αποφάσισα να γίνει μία σύσκεψη με τους επικεφαλής των ομάδων και των φορέων για να συζητήσουμε επί της ουσίας για να βρεθεί μία λύση. Ο πρώτος στόχος ήταν να διασφαλίσουμε ότι την Κυριακή δεν θα υπάρξει κίνδυνος για τον οποιονδήποτε. Αυτό επετεύχθη. Ήρθαμε σε συμφωνία με τον ΕΣΑΚΕ. Το δεύτερο θέμα που ήθελα να θέσω ήταν να ξεκινήσει μία διαδικασία συζήτησης για την ομαλοποίηση της κατάστασης.  Δεν θα φέρει αποτελέσματα αύριο και δεν θα λείψουν οι εντάσεις και οι διαφωνίες. Να υπάρξει κοινή συνισταμένη για τους κανόνες και τις διαφωνίες. Νομίζω ότι και αυτό επετεύχθη. Συνεχίζουμε από Δευτέρα με θεματοφύλακα τη Γ.Γ.Α. να βρούμε μία λύση. Ο αγώνας δεν αναβάλλεται, αλλά δεν θα γίνει. Από ‘κει και μετά, ο ΕΣΑΚΕ και οι ομάδες δεσμεύτηκαν να φέρουν προτάσεις και ένα πλάνο για να υλοποιηθεί. Δεν πήραμε δέσμευση από την ΕΟΚ λόγω της απουσίας του επικεφαλής της. Περιμένουμε…».
 
Για τις καταγγελίες του Γιαννακόπουλου ότι ήταν στημένη η συνάντηση: «Δεν θέλω να το σχολιάσω, στημένο γιατί; Για ποιον λόγο και με δεδομένο ότι θα ήταν στημένο αν ικανοποιούνταν τα αιτήματα κάποιου. Δεν έγινε κάτι τέτοιο. Υπήρξαν εντάσεις που δεν έχει νόημα να τις αναπαράγουμε».
 
Για το αν πιστεύει ότι οι αιώνιοι θα καθίσουν να συζητήσουν χωρίς την δική του παρουσία:
«Ότι κανένας μας δεν έχει εναλλακτικές και αν χρειαστεί η παρουσία μου να είναι σε μόνιμη βάση, εφόσον μου ζητηθεί θα είναι, ως θεματοφύλακας όμως. Στην ουσία της συζήτησης εμείς δεν μπορούμε να παρέμβουμε».
 
Για τις δηλώσεις που είχε κάνει μετά το πρόσφατο ντέρμπι «αιωνίων» για κακομαθημένους παράγοντες: «Δεν υπάρχει λόγος να ρίξουμε λάδι στη φωτιά αυτή τη στιγμή. Νομίζω ότι αν μείνουμε  στο πρώτο σημείο της κουβέντας, ότι κάθονται να συμφωνήσουν σε πέντε βασικούς κανόνες που η ΕΟΚ θα πρέπει να υλοποιήσει, νομίζω ότι έχει γίνει ένα σοβαρό βήμα»
 
Για αν το θα το επαναλάβει: «Το είπα και είμαι ξεκάθαρος, εφόσον χρειαστεί θα ξαναγίνει. Νομίζω ότι θα υπάρξει ωριμότητα, παρά τις εντάσεις, δικαιολογημένες ή αδικαιολόγητες, θα υπάρξει βούληση να διαφυλάξουν όλοι το άθλημα, αυτό είναι το ουσιαστικό θέμα. Όλο αυτό το μήνα που δεν υπήρξε και καμία πρωτοβουλία για να μπορέσω να βρω μια λύση, από τα θεσμικά όργανα, στο τέλος εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το άθλημα και θα πρέπει στο τέλος όλοι, να καθίσουν στο τραπέζι για να βρεθεί μια λύση».
 
Για τον Ολυμπιακό και σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται, καθώς εκκρεμεί η τιμωρία του: «Ότι προβλέπουν το πειθαρχικό δίκαιο του ΕΣΑΚΕ. Ο Ολυμπιακός δεν κατεβαίνει την Κυριακή, ότι προβλέπει ο κανονισμός. Η συζήτηση για την Κυριακή έμεινε στα θέματα της ασφάλειας. Από εκεί και μετά επικεντρωθήκαμε στην επόμενη ημέρα και να βρούμε ένα τρόπο να τελειώσει το πρωτάθλημα και κυρίως να ξεκινήσει το επόμενο σε στέρεες βάσεις. Ελπίζω ότι αυτό θα γίνει».