Μπλατ: "Όποιο και είναι το τίμημα, στηρίζουμε την διοίκηση"

Ο Ντέιβιντ Μπλατ μίλησε για την απόφαση του Ολυμπιακού να τραβήξει στα άκρα την κόντρα του με την ΕΟΚ, την ΚΕΔ και τον Παναθηναϊκό και εξέφρασε την στήριξή του στις κινήσεις των διοικούντων της ομάδας του. Τι είπε για τον Βασίλη Σπανούλη.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ εξήγησε πώς ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να πάρει τη νίκη επί της Μπάγερν Μονάχου (19/3, 21:00, LIVE Blog από το Sport24.gr), αναφέρθηκε στον τραυματισμό του Βασίλη Σπανούλη και πήρε θέση για την απόφαση της ομάδας του να μην αγωνίζεται σε παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό με Έλληνες διαιτητές.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μιλώντας στην κάμερα της Nova ρωτήθηκε για όσα είπε μετά το τέλος της αναμέτρησης, όταν είχε αναφέρει πως δεν γνώριζε την απόφαση της ερυθρόλευκης ΚΑΕ να μην αγωνιστούν οι ερυθρόλευκοι στο ματς με τον Παναθηναϊκό:"Ήμασταν στη μέση ενός αγώνα, όταν πάρθηκε η απόφαση και ενημερώθηκε η ομοσπονδία. Δεν ήξερα την απόφαση εκείνη την στιγμή, αλλά γνώριζα το πλάνο και δεν υπήρξε κάποια αλλαγή. Ο λόγος που ο Ολυμπιακός πήρε αυτό τον δρόμο είναι για να γίνει αλλαγή. Υπήρξαν φορές στην ιστορία που για να γίνουν αλλαγές κι επαναστάσεις πάρθηκαν δραστικά μέτρα.  Όταν επιλέγεις ένα πλάνο και δεν βλέπεις αλλαγές, επιμένεις στις αρχές σου. Αυτό συμβαίνει τώρα. Δεν υπάρχουν αλλαγές και κάποιες κινήσεις από αυτούς που είναι υπεύθυνοι που στο μυαλό πολλών δεν είναι σωστοί. Η ομάδα θα ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο μέχρι να υπάρξει αλλαγή. Αν δεν υπάρξει αλλαγή, θα αλλάξουμε εμείς. Είναι απλό".

Όσον αφορά τον κίνδυνο υποβιβασμού του Ολυμπιακού, τόνισε:  "Κάποιες φορές υπάρχει ένα τίμημα. Η διοίκησή μας αποφάσισε πως  θα συνεχίσουμε, όποιο και είναι το τίμημα. Εμείς τους στηρίζουμε μέχρι να υπάρξει κάποια αλλαγή".

"Δεν ξέρω πόσο θα λείψει ο Σπανούλης"

Ο Ντέιβιντ Μπλατ αργότερα αναφερόμενος στο ματς της 27ης αγωνιστικής της EuroLeague τόνισε: "Είναι ξεκάθαρο πως είναι ένα πολύ σημαντικό και για τις δύο ομάδες. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πάρουμε τη νίκη. Είναι σημαντικό να είμαστε καλοί και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Σε κάποια ματς ήμασταν καλοί στην άμυνα και όχι στην επίθεση. Αυτό θα είναι σημαντικό. Σεβόμαστε τον αντίπαλο και πρέπει να ανταποκριθούμε σε αυτή την πρόκληση".

Τέλος, ρωτήθηκε για το πότε θα επιστρέψει ο Βασίλης Σπανούλης: "Είναι άγνωστο ακόμα. Είναι δύσκολος ο τραυματισμός. θα τον αφήσει έξω για κάποιο καιρό, αλλά δεν ξέρω πόσο. Ξέρω τον Βασίλη και πόσο θέλει να βοηθήσει, αλλά είναι δύσκολος τραυματισμός και δεν ξέρω πόσο καιρό θα μείνει εκτός. Η απουσία του Σπανούλη και του Στρέλνιεκς αυξάνει την πίεση στους άλλους παίκτες και αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να γεμίσουν τα κενά"