Euroleague: Πρόστιμο σε ΤΣΣΚΑ και Ολυμπιακό, έρευνα σε Παναθηναϊκό

Η Euroleague τιμώρησε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τον Ολυμπιακό για μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς του Financial Stability and Fair Play Regulations (FSFPR), ενώ η Επιτροπή Ελέγχου Διαχείρισης θα κάνει έλεγχο και στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση, μετά από εκτεταμένες πειθαρχικές διαδικασίες και παρακολούθηση από την Επιτροπή Ελέγχου και Διαχείρισης (Management Control Commission), η ΤΣΣΚΑ και ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκαν για παραβάσεις που συνέβησαν μεταξύ του 2017-18 και του 2018-19.

Συγκεκριμένα, στην ομάδα της Μόσχας επιβλήθηκε πρόστιμο 42.000 ευρώ, επειδή δεν προσκόμισε απαραίτητα έγγραφα και δεν σεβάστηκε τις προθεσμίες του FSFPR, σύμφωνα με το άρθρο 32.1.γ. του Πειθαρχικού Κώδικα της Euroleague.

Από την άλλη, οι Πειραιώτες τιμωρήθηκαν με πρόστιμο 14.000 ευρώ για τον ίδιο ακριβώς λόγο, συν 70.000 ευρώ για οφειλές σε παίκτες, που υπερβαίνουν το 65% των συνολικών εσόδων κατά την διάρκεια μιας ολόκληρης περιόδου, σύμφωνα με τα άρθρα 32.1.γ. και η του Πειθαρχικού Κώδικα της Euroleague.

Επιπροσθέτως, η Επιτροπή Ελέγχου και Διαχείρισης αποφάσισε να ξεκινήσει έρευνα, που θα γίνει από εξωτερική ελεγκτική εταιρεία, για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, ώστε να διασφαλίσει ότι ο σύλλογος εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του FSFPR.