Με "όπλο" την πίστη για διπλό

Η αντίστροφη μέτρηση για τον αποψινό δεύτερο προημιτελικό της σειράς της Ρεάλ με τον Παναθηναϊκό φτάνει στο τέλος της και οι "πράσινοι" μοιάζουν αποφασισμένοι να δώσουν απαντήσεις

Ο θυμός και η οργή ήταν τα συναισθήματα που επικρατούσαν στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού μετά το τέλος του Game 1 στην Μαδρίτη. Η ομάδα του «τριφυλλιού» είχε χάσει μια τεράστια ευκαιρία να κάνει το break από το πρώτο κιόλας ματς, αλλά λογάριαζαν χωρίς τους «ξενοδόχους», Ρίζικ, Ράντοβιτς και Ντιφαλά. Τους διαιτητές του παιχνιδιού που έμελλαν να κρίνουν την τελική έκβαση της αναμέτρησης.

Όλα αυτά οι παίκτες του Ρικ Πιτίνο τα έχουν αφήσει πίσω τους. Από χθες το απόγευμα (18/4), όταν και ξεκίνησε η προετοιμασία της ομάδας για το Game 2 ο τεχνικός των πρωταθλητών ζήτησε από τους παίκτες του να μην έχουν στο μυαλό τους τίποτα άλλο εκτός από τον αποψινό αγώνα.

Πριν από δύο βράδια (17/4) ο Παναθηναϊκός απέδειξε στην πράξη πως έχει όλα όσα χρειάζονται για να κάνει το διπλό και ο Ρικ Πιτίνο αυτή την φορά θέλει να δει τους παίκτες του να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους.

Ο Αμερικανός τεχνικός δεν έχει αγωνιστικά προβλήματα, μιας και ο Τζέιμς Γκιστ πήρε κανονικά μέρος και στην τελευταία προπόνηση, με τον ίδιο τον προπονητή του Παναθηναϊκού να λέει δημοσίως πως δεν έχει να αλλάξει πολλά από όσα έκαναν οι παίκτες του την Τετάρτη το βράδυ.

NA ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΑ ΚΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ
Στο Game 1 ο Παναθηναϊκός πήρε σχεδόν άριστα στον τομέα της τακτικής. Το σύνολο του Ρικ Πιτίνο ήταν καλά διαβασμένο, μπόρεσε να περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τα ατού των Μαδριλένων και έμεινε μέσα στο ματς παρά το γεγονός ότι στα πρώτα 30 λεπτά του αγώνα ο Καλάθης δεν ήταν σε καλή κατάσταση.

Σαφώς και υπήρξαν και αστάθμητοι παράγοντες, όπως οι 11 πόντοι του Τζέφρι Τόμπσον στο ξεκίνημα του αγώνα. Ο δυναμικός γκαρντ/φόργουορντ είχε σημειώσει συνολικά 11 πόντους στους 4 τελευταίους αγώνες του και είχε να σημειώσει διψήφιο αριθμό πόντων στην EuroLeague από τις... 10 Ιανουαρίου και τον αγώνα με τον Ολυμπιακό για την 18η αγωνιστική! Στο Game 1 ωστόσο βρήκε ελεύθερα σουτ και τα έβαλε, σε μία ακόμα απόδειξη ότι σε αυτή την Ρεάλ όλοι οι παίκτες μπορούν να κάνουν ζημιές, κάτι που φάνηκε και από τους 7 πόντους του Κλέμεν Πρέπελιτς.

Η Ρεάλ είναι η ομάδα με το μεγαλύτερο βάθος στην Ευρώπη. Ακόμα και χωρίς τον Σέρχιο Γιουλ μπορεί να νικήσει τον οποιοδήποτε και με... οποιοδήποτε τρόπο. Σαφώς και υπάρχουν συγκεκριμένοι παίκτες που χρειάζονται περισσότερη προσοχή και σε αυτούς θα εστιάσει πάλι ο Παναθηναϊκός. Από τον περιορισμό της δράσης του Καμπάτσο σε καταστάσεις Πικ εν Ρολ, στην προσπάθεια να νιώσουν άβολα οι σουτέρ της Ρεάλ (Κάρολ Φερνάντεθ), στην προσοχή στην δημιουργία του Κοζέρ και στην προσοχή στην γεμάτη γραμμή ψηλών της Ρεάλ. Όπως φάνηκε όμως και στο προηγούμενο παιχνίδι, δεν επιτρέπεται καμία στιγμή χαλάρωσης. Ένα λεπτό να χάσει την προσοχή του ο Παναθηναϊκός, η διαφορά εύκολα μπορεί να φτάσει σε διψήφιο νούμερο.

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να μείνει πιστός στο πλάνο που τον έφερε μέχρι εδώ. Να τρέξει όποτε μπορεί. Να ανοίξει το γήπεδο για τον Καλάθη. Να δώσει φάσεις στους Λάνκγοφορντ και Κιλπάτρικ. Να περάσει την μπάλα κοντά στο καλάθι στους Βουγιούκα, Τόμας και Παπαγιάννη. Να πιέσει στην άμυνα. Αν τα κάνει όλα αυτά και μείνει συγκεντρωμένος για 40 λεπτά, τότε το 1-1 δεν θα βρίσκεται πολύ μακριά.