«Δεν ξέρουμε ποια είναι η επόμενη μέρα του ΠΑΟΚ...»

Ο Νίκος Σταυρόπουλος στο περιθώριο της εκδήλωσης για την υποψηφιότητα του με το συνδυασμό του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μίλησε για την κατάσταση στον ΠΑΟΚ, με τα δάκρυα να βγαίνουν απ’ τα μάτια του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την απόφαση του να ασχοληθεί με την πολιτική:
«Θα έλεγα ότι είναι δυσκολότερο γιατί είναι ένα κομμάτι που δεν το ξέρω πολύ καλά, αλλά διαλέγω να κατεβώ στην Περιφέρεια γιατί να νομίζω ότι θα έχω την ευκαιρία να κάνω πράγματα. Να κάνω πράγματα που θα έχουν σχέση με τον αθλητισμό, με τη μικρή ηλικία, με τα παιδιά μας. Εγώ ασχολούμαι με τα παιδιά, πάνω από 20 χρόνια. Έχω δοθεί πραγματικά στο να βοηθήσω τους μικρούς και να τους διαπαιδαγωγήσω ότι τα αθλήματα, είναι παιχνίδια. Μας λείπει το παιχνίδι από τη ζωή μας. Νομίζω ότι μπαίνοντας σε ένα φορέα όπως είναι η Περιφέρεια, αν μπω με το καλό, ο μοναδικός μου στόχος θα είναι να βοηθήσω το μαζικό αθλητισμό στη μικρή ηλικία και στην τρίτη ηλικία».

Για την αφορμή και την ιδέα να ασχοληθεί με τα κοινά:
«Η ιδέα προέκυψε από το ότι μου έκανε την τιμητική πρόταση ο κ. Τζιτζικώστας και να μου δώσει την ευκαιρία να ασχοληθώ με ευρωπαϊκά προγράμματα που άπτονται του αθλητισμού και όχι μόνο. Αυτό, ήταν και το δέλεαρ στο να απαντήσω θετικά στον Απόστολο Τζιτζικώστα. Είναι πολύ τιμητικό για μένα, μπαίνω σε μια διαδικασία μάχης, που δεν τη ξέρω καλά. Όταν έπαιζα, ασχολούμουν με τον εαυτό μου και τους συμπαίκτες μου. Τώρα, δεν ξέρω ποιοι θα είναι οι συμπαίκτες μου, αλλά εγώ έχω μάθει μέσα από τον πρωταθλητισμό, να μοιράζω καλές πάσες, έχω μάθει να συνεργάζομαι, να δίνω πολύ χώρο στους άλλους με ένα σκοπό. Την επιτυχία! Νομίζω ότι αυτό μπορώ να το περάσω και στο καινούργιο κομμάτι το οποίο θα ασχοληθώ».

Για το αν χωράει στο πρόγραμμα του:

«Νομίζω ότι χωράει. Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ, πρώτα από όλα είναι αγάπη! Είναι μόνο ΠΑΟΚ, είναι... έρωτας, είναι... ερωμένη μου, η γυναίκα μου. Ο ΠΑΟΚ είναι τα πάντα! Και αυτό που λέω το εννοώ. Δε θα άφηνα τίποτα για άλλα πράγματα. Ανεξάρτητα όμως από αυτό το κομμάτι, που θα βοηθήσω ούτως ή άλλως με όποιες γνώσεις έχω, θα ασχοληθώ κυρίως και με το Πανεπιστήμιο, το οποίο έχω το χρόνο να το κάνω, αλλά και την Περιφέρεια. Νομίζω έχω το κομμάτι της διάθεσης χρόνου για να το χρησιμοποιήσω σωστά».

Για την κατάσταση που επικρατεί στον ΠΑΟΚ:
«Βρέθηκα στην προπόνηση της Παρασκευής και πραγματικά ήμουν πολύ πικραμένος... Ήμουν πολύ στεναχωρημένος... Αυτή η ομάδα δεν το δικαιούται αυτό. Θέλει στήριξη από όλους. Όσους αγαπούν την ομάδα. Πρέπει να έρθουν και να τη στηρίξουν».

Για την επόμενη μέρα στο μπάσκετ του ΠΑΟΚ:

«Το κακό είναι ότι δεν ξέρουμε ποια είναι η επόμενη μέρα. Πρέπει να τελειώσει το πρωτάθλημα, να καθίσουμε να ασχοληθούμε πραγματικά σοβαρά με την ομάδα, για το τι πρόκειται να κάνουμε. Ο κ. Σαββίδης είναι ο κ. Σαββίδης, έχουμε απέραντο σεβασμό. Μας έχει βοηθήσει απίστευτα. Θέλουμε να καθίσουν οι άνθρωποι που είναι στις «κεφαλές» κι αν χρειαστεί κι εγώ, μέσα σε αυτές, να δούμε τι είναι καλύτερο για την ομάδα. Μην ξεχνάμε ότι η ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ, έχει κάνει ΠΑΟΚτσήδες. Έχει κάνει γενιές με γενιές ΠΑΟΚτσήδων. Εδώ, έχουν έρθει άνθρωποι οι οποίοι είχαν να με δουν από τη Γενεύη! Με έχουν πάρει άνθρωποι στο τηλέφωνο και μου είπαν ότι θα στηρίξουμε γιατί είμαστε ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα. Πρέπει αυτοί που αγαπούν την ομάδα, να έρθουν πολύ κοντά μας. Δε μπορεί να είναι αυτή η εικόνα αυτή που είδα στο γήπεδο. Έκλαιγα...».